Germanijak
Germanijak

Zatišje pred buru… Ili, još boje – Neveru s Kvarnera

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 29.08.24. | 18:05

Utakmica počinje u 19 sati, a prijenos ne na Max Sportu 1.

U slovenskoj metropoli je na dan ‘utakmice sezone’ bilo prilično mirno. Toliko mirno da smo se u jednom trenutku zapitali igra li se uopće utakmica? U centru grada uglavnom se pričao engleski jezik, stranaca je bilo na svakom koraku, a dojam je bio kako je čak i hrvatski jezik bio nešto zastupljeniji od slovenskog.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Iako su nastojali mobilizirati svoje navijačke trupe nekim prilično podcjenjivačkim porukama u kojima su se više fokusirali na svojeg protivnika nego na samog sebe, odnosno svoju momčad, tih tobože ‘opasnih’ Green Dragonsa se čak ni povećalom nije moglo pronaći. Sat vremena prije početka utakmice na stadionu se skupilo svega stotinjak ljudi, s tim da je oko stadiona ipak bilo puno onih s nekim zelenim obilježjem na sebi.

Igrači Rijeke izašli su na teren sat i pol prije početka utakmice pa osjetili bojno tlo na kojem će morati pokazati veću kvalitetu i želju od svojeg protivnika kako da u konačnici ostvarili ono po što su ovdje došli. I djelovali su mirno, ali opet prilično motivirano, onako kako bi ih svaki navijač Rijeke htio vidjeti. S druge strane Slovenci su na sredini igrališta stajali mirno, bez neke prevelike komunikacije, uglavnom s mobitelima u rukama. Tko zna, možda im je tako lakše održavati fokus na ogledu koji slijedi. Kapetan Smolčić kratko je kimnu glavom, kao da je pritom htio poručiti ‘spremni smo, imamo ovo’, nakon čega je zajedno sa svojim suigračima krenuo prema svlačionici.

Zanimljivo, helikopter je u svega 10-ak minuta tri puta – i to prilično blizu samom igralištu – projurio iznad Stožica. Iako je utakmica okarakterizirana onom visokog rizika, prije utakmice nitko nije mogao steći takav dojam...

Ali, tko će ga znati, možda je sve to samo zatišje pred Buru. Ili, još bolje – Neveru s Kvarnera.



Tagovi

HNK RijekaRijekaOlimpijaOlimpija LjubljanaKonferencijska liga

Ostale Vijesti