Robert Matić/hajduk.hr
Robert Matić/hajduk.hr

Zašto Hajdukov povratnik Nikola Kalinić već ovog petka ima razloga za slavlje?

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 05.01.24. | 08:01

Puni 36 godina i nada se pomoći Bijelima u osvajanju titule prvaka

Hajduk je vratio Nikolu Kalinića, napadača koji je posljednju utakmicu za Bijele odigrao prije točno 250 dana kada nije bio baš u milosti tadašnjega trenera Ivana Leke, pa je prošlu sezonu završio sa 20 nastupa, većinom s klupe i zabio četiri gola.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Otišao je Leko, vratio se Mislav Karoglan i odmah na predstavljanju najavio da će razgovarati s Nikolom, vidjeti kakvi su mu planovi, a i predsjednik Lukša Jakobušić potvrdio je da su mu 'vrata Hajduka uvijek otvorena'.

Rečeno, učinjeno. Jer nakon nekoliko razgovora trenera s igračem odlučeno je da će on započeti pripreme za pripreme kako bi se vratio po ono što je prije dvije godine i došao – umirovljenje s naslovom prvaka.

Priča da je u Hajduku za plaću od samo jednog eura mjesečno obišlja je svijet, pišu o tome mnogi mediji koji ističu da se radi o istinskoj ljubavi što će igrati praktički besplatno.

I nije samo to, ovog petka Nikola Kalinić slavi 36. rođendan, provest će ga radno, jer pripreme su u punom jeku, a nakon dulje vremena susreo se na treningu s loptom. Iza njega je mukotrpan rad, jer dok su se drugi odmarali, on je dizao spremu kako bi mogao biti što konkurentniji. Radi se o velikom profesionalcu koji nikada nije imao problema s većim ozljedama, održavao se i u vrijeme dok se nije pojavio Karoglan s obostranom idejom povratka.

Kod Leke nije bio u prvom planu, nije ga vidio jer je preferirao igru sa samo Markom Livajom u špici, a ni sada Kaliniću ne bi trebala kao povratniku u godinama biti namijenjena glavna uloga. Što se zapravo očekuje od igrača koji je mogao negdje uzimati milijune, a on se vratio u klub koji ga je lansirao sa 17 godina u prvu momčad?

Očekivanja su da pomogne koliko može, a odgovor koliko je spreman za nešto više dat će utakmice koje Hajduk igra na središnjem dijelu priprema u Istri, jer od 8. do 20. siječnja Bijeli će boraviti u Umagu.

U razgovorima s trenerima koji su vodili Hajduk poput Zorana Vulića i Ivana Gudelja koji ga je uveo u seniorski sastav, obojica su stava da je mogao dati više Hajduku otkako se vratio i nije sasvim jasno zašto ga Leko nije više koristio.

Kalinić ima respekatbilnu karijeru u reprezentaciji, ali i u inozemstvu, jer igrao je za Blackburn, Dnipro, Fiorentinu, Romu, Milan, Romu, Atletico Madrid i Veronu, bio standaradan reprezentativac, a prije odlaska iz Hajduka imao je dobre brojke te je tada ostvario rekordni transfer u Englesku koji je godinama nakon srušio Nikola Vlašić.

Ukupno je za Hajduk odigrao 111 utakmica uz 52 gola i 20 asistencija, no sada se takav učinak ne očekuje, već samo da svojom pojavom i pokojim pogotkom, pomogne Bijelima u ostvarivanju ciljeva koji su podignuti jako visoko, jer Bijeli koji su jesenski prvaci žele ostati na vrhu i igrati grupnu fazu nekog europskog natjecanja, a slavlje titule ispunilo bi srca navijač, ali tako i samog Kalinića koji bi mogao u zasluženu mirovinu.

E, sad, hoće li igrati pola sata ili 60 minuta u igri tek treba vidjeti kada se Kalinić iznova uklopi u momčad s kojom želi biti prvak. Idealan je za ulazak u završnici kada recimo protivnik igra bunker koji se ne može probiti, a on je lisac u šesnaestercu, sposoban iskoristiti neki odbijanac ili ubačaj. Nemojmo zaboraviti da je kada se vratio iz Verone riješio na Poljudu derbi s Dinamom i mnogi navijači smatraju da je i to za njihovu sreću dovoljno.

No, Kalinić nije rekao još zadnju riječ, gladan je igre i golova i svojim iskustvom kada dostigne natjecateljsku spremu itekako može pomoći. 

A danas neka slavi što se vratio i zato što mu je rođendan.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Nikola KalinićHajdukMislav KaroglanIvan LekoLukša JakobušićHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti