Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

“Zaslužio je pažnju i respekt mene kao izbornika"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 09.03.21. | 10:34

Na meti je i susjedne države

Golovi Kristijana Lovrića kojima gura Goricu ove sezone nisu prošli neopaženo pa je zaradio pretpoziv hrvatskog izbornika Zlatka Dalića za iduće okupljanje reprezentacije. S 15 golova na kontu Lovrić je trenutno drugi topnik HNL-a.

Dalić se u intervjuu za Sportske novosti osvrnuo na kvalitete krilnog igrača Gorice.

“Zaslužio je pažnju i respekt mene kao izbornika. Već dvije godine je među najboljim strijelcima HNL-a i igra dobro. Mi smo, na njegovu žalost, na tim pozicijama vrlo kvalitetno pokriveni. To što igra on igraju i Perišić, Rebić, Oršić i Brekalo. Ima moćnu konkurenciju. Stavio sam ga na pretpoziv, a što će biti u dva tjedna do okupljanja, ne znam. Ako netko otkaže, možda ga priključim”, rekao je izbornik.

Osvrnuo se i na mogućnost da Lovrić zaigra za Bosnu i Hercegovinu.

“Njegovo je pravo birati hoće li imati strpljenja čekati da dođe u hrvatsku reprezentaciju ili će ići negdje drugdje. To je njegov izbor. On sam odlučuje gdje će i što će. Ne mogu se u to miješati. Kazao sam da na njegovom mjestu imamo bogat kadar. Na njemu je hoće li biti strpljiv ili neće. No, činjenica je da igra na visokoj razini, da je ovog časa drugi strijelac HNL-a i zavrijedio je pozornost”, zaključio je Dalić.

Krilni igrač Gorice glavni je eksponat kluba, a već ove zime odbijena je ponuda od 3 milijuna eura jednog kineskog kluba što bi bio rekordi iznos nakon transfera Atiemwena koji je u Dinamo prešao za 2 milijuna. Gorica ga ionako cilja prodati za četiri milijuna eura, a Dalićev pretpoziv I činjenica da je na radaru Ivajla Peteva za BiH reprezentaciju svakako olakšavaju pregovaračku poziciju za čelnike Gorice.



Tagovi

Kristijan LovrićZlatko DalićIvajlo PetevHNK Gorica

Ostale Vijesti