Zasad je problem lova: Emenike iz Fenera u Zenit!?

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 08.07.14. | 16:22

S ruskim Zenitom za vrijeme prijelaznog roka nikada nije dosadno...

Odavno nije tajna da klub iz Sankt Peterburga ima brdo novaca zahvaljujući generalnom sponzoru Gazpromu. Međutim, prijašnjih sezona Zenit nikako nije uspijevao napraviti europski iskorak. Brojne posrtaje u Ligi prvaka otkazom je platio Luciano Spalletti, a pod pritiskom je sada poslije svega nekoliko mjeseci i njegov nasljednik Andre Villas-Boas.

Logično, jer Portugalac nije osvojio rusku Premier ligu. Titula je prokockana u pretposljednjem kolu kada je Zenit na domaćem terenu doživio šokantni poraz od moskovskog Dinama (0:3). No koliko god su time poljuljane 'dionice' Villas-Boasa, one klupske i dalje kotiraju vrlo dobro. Pa love za nova pojačanja ima... Još za vrijeme Svjetskog prvenstva iz Zenita su ponosno objavili kako je potpisan ugovor s Ezequielom Garayom, reprezentativnim braničem Argentine kojeg su Benfici platili šest milijuna eura.

Garay standardno igra na svjetskoj smotri u Brazilu, a igrač kojeg je čuvao u okršaju Argentine i Nigerije mogao bi postati njegov timski kolega. Radi se o Emmanuelu Emenikeu, napadaču Nigerije, koji je ostavio dobar dojam, premda u četiri nastupa na Svjetskom prvenstvu nije postigao gol. Ali Zenit je svejedno zagrizao i za ovog 27-godišnjaka iz Fenerbahčea nudi 15 milijuna eura. Istanbulski klub pak traži okruglih 20 milijuna eura.

Emmenike već ima ruskog iskustva, budući da je dvije sezone zabijao u dresu moskovskog Spartaka. U Zenitu bi svakako pojačao ionako oštru napadačku konkurenciju (Hulk, Keržakov, Rondon), ali njegovim odlaskom puno bi izgubio Fener koji je zasad neočekivano tih na tržištu transfera.

(FOTO: Action images)

 


Tagovi

FenerbahçeEzequiel GarayEmmanuel EmenikeZenit

Ostale Vijesti