REUTERS/Radovan Stoklasa
REUTERS/Radovan Stoklasa

Zaokret u slučaju Mangia, na Kvarner uskoro dolazi Mateo Pavlović?

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 18.06.22. | 08:05

Očito je da je negdje zapelo u pregovorima s talijanskim strategom, a posljednje informacije govore kako bi se u Rijeci mogli okrenuti opciji koja je ispočetka djelovala kao najrealnija.

Čudan je taj Mercato, a još je čudniji proces regrutacije trenera. Rijetko kada taj proces prođe kao nož kroz putar. Takav ishod najčešće vidimo tek onda kad sve bude gotovo. Kad se pojavi vijest, kad informacija procuri… Onda gotovo uvijek nešto zapne.

Devis Mangia bio je glavni favorit za preuzimanje klupe Rijeke, Talijanski strateg u pregovorima je praktički od početka mjeseca. Kažu, sitnice i to je to, Mangia će doći. Kao da ne znaju da su baš u nogometu sitnice gotovo pa uvijek najvažnije…

Posao nije propao, ali je zapeo. Priča se, na Malti je trenutno ‘status quo’, čekaju oni, baš kao što čeka i Rijeka. A vremena za čekanje nema. Pogotovo ne na Rujevici, na Malti je pak situacija drugačija. Kod njih žurbe nema.

Početkom tjedna dolazak Mangije bio je gotova stvar, a krajem istog… Mangia je itekako uputan. Ljudi iz Saveza ga cijene, nije ih ‘naljutilo’ što je odradio pokoju rundu razgovora s prvim čovjekom Rijeke, koji je zbog njega čak odletio put Malte. Mišković se vratio dan prije nego što je Rijeka krenula s pripremama, Palikuča je tada izjavio kako vjeruje u pozitivan ishod, ali da određeni problem postoje. Na kraju bi se moglo ispostaviti da su ti problemi bili ključni u Talijanovom ne dolasku na Kvarner.

Rijeka nema vremena na bacanje, trener im treba sad i odmah, a u slučaju da se posao s Mangijom ne realizira, lako je moguće da priliku dobije onaj koji je otpočetka djelovao kao najlogičniji izbor – Dragan Tadić.

Doduše, ne treba odbaciti mogućnost da Damir Mišković izvuče nekog asa iz rukava kojeg nitko nije očekivao. Ipak je to njegov modus operandi posljednjih 10 godina. Posljednjih pet, njegova se Rijeka iz godine u godinu ‘raspada’, ali eto, oni su uvijek u vrhu hrvatskog nogometa. A za taj kontinuitet najviše komplimenata zaslužio je baš on, predsjednik. Koga god na kraju odabrao, navijači su na neki način primorani vjerovati mu. I mirno iščekuju njegovu zadnju. Zašto? Jednostavno je, dosad ih nikad nije ‘zeznuo’. Kek, Bišćan, Rožman, Tomić… Dovođenje sve do jednog pokazao se sjajnom poslovnom odlukom.

Tko će postati novi trener Rijeke zasad nije poznato. Mangiji dionice iz dana u dan padaju (ali šansa i dalje postoji), ali tkogod se na kraju pojavio na užarenoj klupi riječkog prvoligaša, na raspolaganju bi trebao imati dva iznimno kvalitetna i iskusna igrača čiji su potpisi ‘riješena stvar’. Prvi je Mario Vrančić, čije se predstavljanje očekuje subotom tijekom dana. Drugi je Mateo Pavlović, nekadašnji stoper Zagreba koji je najbolje dane svoje karijere proveo u Francuskoj. Skupio je nešto manje od 100 nastupa u Ligue 1, a kakav status ima u zemlji prvaka svijeta dovoljno govori da je ove sezone bio kapetan Amiensa iako mu je to bila prva sezona u klubu.

Inače, Pavlović je na suprotnoj strani od Riječana bio u osam navrata. Dva puta je slavio, jednom je njegova momčad remizirala, dok je pet puta bivao poražen. Posljednji put kad je s Riječanima dijelio teren bilo je prije osam godina u kvalifikacijama za Europsku ligu za vrijeme dok je nosio dres Ferencvaroša.

32-godišnji Zagrepčanin bi na Kvarner trebao stići kao slobodan igrač. Prema našim informacijama, već je prošao liječničke preglede, a najkrasnije do ponedjeljka trebao bi biti službeno predstavljen kao novi član Rijeke. Iako je bio ugovorno vezan za Amiens još godinu dana, u klub bi trebao doći s čistim papirima pa tako za njega neće biti potrebno platiti nikakvu odštetu.


Tagovi

Devis MangiaHNK RijekaRijekamalteška nogometna reprezentacijaMalta

Ostale Vijesti