Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Zaključen Hajdukov prijelazni rok, evo kamo će ići 'bili tići'

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 06.09.24. | 08:00

Dvojica članova generacije srebrnih juniora transferirana su u klubove iz HNL

Nešto prije ponoći posljednjeg dana prijelaznog roka, službeni Hajduk potvrdio prelazak četvorice svojih igrača u druge klubove.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Radi se o redom mladim nogometašima koji svoj put, usputne ili trajne postaje, nastavljaju na drugim destinacijama.

„Hajduk i Lokomotiva dogovorili su transfer 18-godišnjeg veznjaka Duje Reića koji karijeru nastavlja u zagrebačkom klubu.

Reić je prošao sve kategorije Hajdukove Akademije, a do nedavno je nastupao za juniorsku momčad Bijelih. Posebno možemo istaknuti njegov igrački doprinos u generaciji koja je došla do finala Lige prvaka mladih.

Sa Šibenikom je dogovoren transfer Ante Kavelja te 19-godišnji veznjak karijeru nastavlja u klubu sa Šubićevca.

Kavelj je u kadetskom uzrastu stigao na Poljud iz RNK Split i također je bio član generacije koja je igrala u finalu Lige prvaka mladih. Za seniorsku momčad igrao je u tri prijateljske utakmice, a prošle sezone nastupao je na dvojnoj registraciji za Solin.

Također, dogovorene su i dvije posudbe, 20-godišnji napadač Krešimir Nazor do kraja sezone igrat će za GOŠK iz Dubrovnika, a 19-godišnji napadač Jere Vrcić do siječnja će biti na posudbi u Croatiji iz Zmijavaca.“, objavio je Hajduk.

Eto, tako su se posljednjeg dana prijelaznog roka dogodila dva transfera mladih Hajdukovih igrača koji će se oprobati u HNL-u te zaobilaznim putem pokušati izboriti za uspjeh u karijeri, jer nema mjesta za svih na Poljudu kod Gennara Gattusa.

Od svih spomenutih u kadru prve momčadi ove sezone bio je jedino Ante Kavelj, dok ostala trojica nisu došla blizu, no Krešimir Nazor i 'vrckasti' krilini napadač Jere Vrcić (na slici iz finala s AZ Alkmaarom) će se vratiti na kraju sezone, odnosno u siječnju, kada postane jasno jesu li možda 'materijal' za Bijele.

U slučaju Duje Reića, nogometaša s 'fetivim' splitskim prezimenom, situacija je takva da Lokomotiva s kojom je potpisao do ljeta 2026. godina neće platiti transfer, ali Hajduk ima postotak od iduće prodaje i pravo prvokupa u slučaju da mladi veznjak koji je priključen juniorima 'procvjeta' u Zagrebu.

Svi oni su bili dio povijesnog finala Lige prvaka mladih pretprošle sezone s trenerom Marijanom Budimirom, a sada ih čekaju novi izazovi.

Budući da je prijelazni rok u Hrvatskoj zaključen, a nitko od Bijelih nije otišao u partnerske klubove Široki Brijeg, Kalcer Radomlje i Solin, čini se da se sklapaju neka nova prijateljstva i grade odnnosi, te su suradnje u dosadašnjem obliku sa spomenutim sredinama očito pri kraju.



Tagovi

HajdukDuje ReićAnte KaveljJere VrcićKrešimir NazorNK LokomotivaNK ŠibenikCroatia ZmijavciGOŠK DubrovnikLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti