Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Zajec je nakon pobjede čestitao treneru. S njim je bio i čovjek, koji će imati važnu ulogu u Dinamu

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 11.03.24. | 09:30

Barišić ga se odrekao, bio je to loš potez bivšeg predsjednika. Očekuje se da će postati jedan od članova Uprave, u kojoj bi još neko vrijeme trebala ostati i Vlatka Peras

Autor je dobitnik nagrade za internetsko novinarstvo HZSN-a za 2023.

Velimir Zajec danas će se obratiti treneru Sergeju Jakiroviću i igračima te, pretpostavljamo, reći im ono što je kazao i na uvodnom predstavljanju medijima, nakon što je postao predsjednik Dinama. Kazao je da igrači i trener imaju apsolutnu podršku novog klupskog vodstva i da im želi pobjede i naslov prvaka. I, prije svega, prolaz protiv PAOK-a u četvrtfinale Konferencijske lige.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Zajec je, inače, već nakon pobjede (5-2) protiv Slavena Belupa čestitao Jakiroviću, spustio se iz svečane lože, sreo se s trenerom kad je nakon press konferencije išao prema svlačionici. Bio je s njim i novi dopredsjednik Dubravko Skender, a Zajec nam je usput priznao da mu nije bilo svejedno kad je Slaven Belupo izjednačio na 2-2, ali da je zadovoljan konačnim ishodom i pobjedom. Bio je to i za njega jedan stresan dan, ali novi ga izazovi tek očekuju. No, zanimljiviji od samog susreta Zajeca i Jakirovića bio je čovjek, koji je s novim predsjednikom bio u društvu nakon utakmice. Dragutin Kamenski, jedna je od ključnih figura izbora u Dinamu. Čovjek, kojega se Mirko Barišić odrekao ne vjerujući u njegovu odanost, postao je iznimno popularan na svim stranama, koje su se borile za vlast u Dinamu, uglednog poduzetnika svi su htjeli vidjeti u svom taboru. Na kraju je izvisio s 'liste 35' Izvršnog odobra, nije postao članom Skupštine i pokazalo se, bio je to loš potez bivšeg predsjednika, koji ga je možda i stajao novog mandata. Ali, sve je izvjesnije da će Kamenski na kraju ipak imati jednu od važnih uloga u Dinamu u idućem razdoblju.

Naime, njegova bliskost sa Zajecom potvrđuje sve jače glasine da bi Kamenski trebao postati novi član Dinamove Uprave. U kojoj ulozi, vidjet ćemo. Dinamova Uprava trenutno ima tri člana, predsjednicu Vlatku Peras te Darka Podnara i Danijela Tomačića. Sigurno je da će se u vrlo skorom roku sastav tog tijela promijeniti.

Prema informacijama, koje kolaju eterom, Vlatka Peras mogla bi ostati u Upravi, ali ne u svojstvu predsjednice, dok bi Podnar i Tomačić trebali postati bivši. Nije nevažno da Peras ima visoku, dok druga dva člana imaju puno nižu otpremninu. Stoga u Zajecovom timu razmišljaju zadržati Peras još neko vrijeme u Upravi, ali će njezin utjecaj znatno ograničiti.

Po Statutu Uprava može imati tri do pet članova, zato se i očekuje da će je novi predsjednik popuniti novim ljudima, što je i sasvim logično. Prema nekom nacrtu, članovi Uprave bili bi zadužen za pojedine segmente poslovanja, od financija, marketinga do sportskog sektora. A jedan od njih, po svemu sudeći, bit će Dragutin Kamenski, poduzetnik velikog ugleda, koji može puno pomoći u privlačenju svježeg kapitala, ali imati i važnu riječ kod budućeg 'projekta stadion'.

Vlatka Peras, pak, spominje se u kontekstu kaznenih prijava, koje bi joj uskoro mogle 'zakucati na vrata', u tom slučaju morat će napustiti Upravu. Ali, zasad bi mogla ostati kao jedan od članova, za razliku od Podnara i Tomačića, čija epizoda u Maksimiru ionako nije upamćena ni po jednom konkretnom i važnom potezu ili odluci.



Tagovi

Velimir ZajecGNK DinamoDragutin KamenskiSergej Jakirović

Ostale Vijesti