Dino Stanin/PIXSELL
Dino Stanin/PIXSELL

Zadar vratio 'svoje djete' iz tajlandske druge lige

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 24.02.21. | 16:17

Igrao je još u Bjelorusiji, Bugarskoj, Moldovi...

Iskusni veznjak Igor Banović novi je igrač HNK Zadra.

Nakon što je seniorsku momčad Zadrana nedavno osnažio iskusni internacionalac Jurica Buljat, u Stanove se vratio još jedan igrač koji se svojedobno etablirao u prvoligaškom Zadru, a poslije igrao u Moldovi, Bjelorusiji i Bugarskoj. Zanimljivo, Banović je posljednji angažman imao je u drugoj tajlandskoj ligi, a u Zadar dolazi kao slobodan igrač.

Ime spomenutog kluba je FC Samuth Sakhon, na Tajlandu se zadržao godinu dana, a ukupno je u njihovom dresu postigao jedan pogodak u 14 nastupa.

Što se tiče Zadra, igrati na Stanovima neće mu biti nešto novo budući da je u 1.HNL za momčad koja se trenutno nalazi u četvrtom razredu hrvatskog nogometa skupio 129 nastupa, 10 pogodaka i 16 asistencija.

Banović je u svojim najboljim igračkim danima imao tržišnu vrijednost od 400 tisuća eura, dok ona danas prema Transfermarktu iznosi 100 tisuća eura.

„Razgovarali smo dosta Terkeš i ja, a razgovarao sam i s ljudima koji vode klub. Predočili su mi svoj plan i program i veoma mi je bilo drago što postoje konkretne natjecateljske ambicije, ujedno i što je HNK Zadar jasno definirao svoju dugoročnu politiku u cjelokupnom sportskom segmentu. Djelovanje kluba temelji se na zdravim zasadama i drago mi je što mogu dati određeni doprinos ostvarivanju klupskih ambicija“, rekao je Banović u razgovoru za portal Dalmatinski nogomet pa nastavio:

„Eto, prije mene vratio se i Jurica Buljat što je svakako velika stvar. Tu su i još neki igrači poput Jure Jerbića, Luke Begonje i drugih. Vjerujem da je izvrsno to što su mnogi prepoznali ozbiljnost cjelokupnoga projekta HNK Zadar te što su u toj priči pronašli i svoj motiv“, dodao je iskusni veznjak.

Cijeli razgovor novog/starog igrača Zadra u izvornom obliku pročitajte OVDJE


Tagovi

1.ŽNL ZadarskaHNK ZadarZadartransferiniže hnl lige

Ostale Vijesti