REUTERS/Lisi Niesner
REUTERS/Lisi Niesner

Zablistao je na Euru, u klubu ga obožavaju, a predsjednik ističe: „On je generacijski talent, a ako ga želite, skupo će vas koštati“

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 14.08.24. | 09:00

Navodno ga već dulje prate Chelsea, Liverpool, Manchester United i Manchester City

Kad je Gareth Southgate odlučio kako na Euro 2024 neće povesti Harryja Maguirea, engleski novinari odmah su krenuli bombardirati s 'analizama' koga bi točno trebalo sljubiti s Johom Stonesom – Marca Guehija, Joea Gomeza, Lewisa Dunka ili pak Ezrija Konsu. Imala su potonja trojica svoje zagovornike, ali na kraju balade je većina bila složna kako je izdanak Chelseajeve škole nogometa i kamen temeljac obrane Crystal Palacea – taj. I, kad sada prevrtimo film unazad, možemo konstatirati kako su bili u pravu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Svi oni koji ne prate Premier ligu s likom i djelom Marca Guehija do ovog Eura nisu bili pretjerano upoznati. U redu, možda su čuli njegovo ime, ali njegova igra bila im je strana. Na Euru, iako Engleska nije baš očarala svojom igrom, Marc Guehi bio je jako dobar. Od mogućih sedam utakmica on je šest odradio od prve do posljednje minute, dok je ogled protiv Švicaraca preskočio zbog kartona. Kad se podvlačila konačna crta, nema tko Guehiju nije dao pozitivnu ocjenu za njegove nastupe, a takav rasplet posebno je bio drag Steveu Parishu, predsjedniku Crystal Palacea. Inače, spomenuti londonski klub je na ovom Euru imao najviše svojih igrača u reprezentaciji Engleske od bilo kojeg drugog kluba, njih čak četiri, a to je je, složit će se mnogi, pomalo nadrealno ostvarenje…

Ove sezone navijači napokon vjeruju da momčad može napraviti iskorak. Iako su ostali bez Olisea (53 milijuna eura, Bayern), u klubu su pametno radili te su dosad svoje redove pojačali s Kamadom (Lazio, slobodan igrač), Sarrom (Marseille, 15 milijuna eura) te Riadom (Betis, 15 milijuna eura). Špekulira se sve glasnije i o mogućem povratku Wilfrieda Zahe, ali navijači bi puno prije potpisali da reprezentativac Obale Bjelokosti ostane u Galatasarayju, a da njihov sadašnji dokapetan i standardni engleski reprezentativac, Marc Guehi, ostane u klubu.

Jer, svašta se priča i piše na Otoku. Od toga da je Chelsea spreman priznati pogrešku i za dvostruko ili trostruko veći iznos od onog za kojeg su ga prodali sada i vratiti u svoje redove, baš kao što se svako toliko pojavi priča o tome da Guehi neće samo Maguireu 'doći glave' u reprezentaciji, već i u klubu.

Naravno, nije tu kraj, jer ima i onih koji 'guraju' Guehija u Liverpool, baš kao i onih koji smatraju da bi on pod vodstvom Pepa Guardiole procvao. No, ako kojim slučajem i napusti Crystal Palace, predsjednik kluba uvjerava kako popust neće dobiti baš nitko!

„Nitko još nije ponudio onoliko koliko Marc vrijedi. Ako želiš superzvijezdu, onda moraš platiti koliko superzvijezde koštaju. On je generacijski talent i svi koji ga žele moraju odmah znati da će ih skupo koštati“, poručio je Steve Parish.

Dakle, izgleda kako Guehi, do daljnjeg, ostaje u klubu. Osim ako sljedeća ponuda od 88 milijuna eura, koliko u Palaceu traže za njega, uskoro ne osvane na stolu klupskih čelnika. Iako je riječ o sjajnom igraču, nekako sumnjamo da će netko platiti takav novac za britkog stopera. Iako, tko će ga s Englezima znati. Ako iz Championshipa igrači odlaze za 41.25 milijuna eura (Archie Gray, Leeds – Tottenham), onda vjerojatno i Guehi nešto košta… (I.A.S.)



Tagovi

Crystal PalacePremier liganogometni transferiLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2024.Marc Guéhi

Ostale Vijesti