DMITRY FEOKTISTOV / Newscom
DMITRY FEOKTISTOV / Newscom

Zabio je više i od Livaje! Evo tko je najefikasniji hrvatski igrač u europskim klubovima

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 23.05.23. | 11:12

Igra sezonu karijere, a trener mu je legendarni napadač Fiorentine, Intera, Chelseaja, Juventusa...

Kada bi vas netko pitao koji je hrvatski igrač zabio najviše golova u ovoj sezoni, gledajući najviše razrede klupskog nogometa svih europskih liga, malo tko bi se sjetio nekadašnjeg napadača Osijeka. A upravo je Marko Dugandžić najefikasniji Hrvat u ovoj sezoni!

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dugandžić je igrač slavnog Rapida iz Bukurešta, trenutno petoplasirane momčadi rumunjskog prvenstva. Sezonu je započeo kao član aktualnog prvaka Cluja, ali je već sredinom srpnja za 400 tisuća eura odštete prešao u Rapid. To se pokazalo kao pun pogodak jer je ove sezone poslovično briljantan u prvenstvu. Regularni dio sezone završio je s 16 golova, da bi se, potom, liga podijelila na razigravanje za prvaka i ostanak. Rapid je ušao u elitno društvo šest najboljih momčadi lige, a u razigravanju s najjačima, Dugandžić je još šest puta tresao protivničke mreže, čime je na konto stavio ukupno 22 gola.

Stasiti napadač rođen je 1994. godine u Osijeku, a klub iz grada na Dravi ujedno mu je i matični. Prošao je njihovu školu nogometa, a u dresu Osijeka igrao je u dva navrata i u 55 utakmica zabio devet golova. Između dva mandata u Gradskom vrtu, igrao je za dva talijanska kluba – Ternanu i Materu, gdje je kombinirano zabio osam puta u 51 utakmici.

Da mu rumunjski tereni dobro leže, dao je naznačiti u 10 mjeseci koliko je 2020. proveo igrajući za Botosani, gdje je zabio 11 pogodaka u 20 utakmica. Potom su uslijedile nešto manje uspješne epizode u Sočiju i već spomenutom Cluju, iz kojeg je ove sezone stigao u rumunjsku metropolu i procvjetao.

Ono što posebno zanimljivo spomenuti, Dugandžić je proigrao pod paskom legendarnog Adriana Mutua, koji je trener Rapida. Sjajno vođenje Rapida pobudilo je interes iz Nigerije, čiji savez želi Mutua za novog izbornika. Nekoć kontroverzan kao igrač zbog skandala s uzimanjem kokaina, Mutu je tijekom karijere, između ostalih, tresao mreže u dresovima Intera, Parme, Chelseaja, Juventusa i Fiorentine. Ujedno je s 35 golova i najbolji strijelac u povijesti reprezentacije, a nema sumnje da je takav golgeter odličan trenerski izbor za Dugandžića. U njemu je probudio vrsnog strijelca, ispostavit će se, najboljeg hrvatskog u ovoj sezoni s 22 gola. Drugi na toj listi je Marko Livaja, strijelac 19 prvenstvenih pogodaka za Hajduk, a potom slijede Matija Frigan, Antonio Čolak, dok su Andrej Kramarić, Franko Kovačević i Fran Brodić 12 puta tresli mreže u prvenstvu. (I.M.)


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Marko DugandžićRapid BukureštMarko LivajaRumunjskaRumunjska prva liga

Ostale Vijesti