Ivana Ivanovic/PIXSELL
Ivana Ivanovic/PIXSELL

Za nekoliko dana slavi 21. rođendan, a već ima 98 HNL nastupa: „Trener će nas sigurno 'ubiti' na pripremama“

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 04.07.24. | 11:54

Najupečatljiviji pogodak u karijeri postigao je na Poljudu kad je postavio konačnih 0-1 u 90+12. minuti…

Ako ovim ritmom nastavi do kraja karijere, Mateo Lisica jednog bi dana mogao postati igrač s najviše HNL utakmica u povijesti. Trenutno je na vrhu te ljestvice Jakov Surać koji je igrajući za Zadar, Osijek i Zagreb skupio čak 478 utakmica u elitnom razredu hrvatskog nogometa. Mateo još uvijek nije ni blizu toj brojci, ali nekako sumnjamo da je Surać bio član 'kluba 100' već sa 21. godinom…

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Lisici, da bi postao član tog eminentnog društva, nedostaju još dvije utakmice. Što nije mala stvar, naročito kad se uzme u obzir da je, prema američkom zakonu, još uvijek maloljetan. Za pet dana (9. srpnja) Mateo će proslaviti svoj 21. rođendan, a iako je nogometna javnost navikla na brojne promjene u pulskoj momčadi u praktički svakom prijelaznom roku, on je – konstanta.

Prošla sezona, iako je često ulazio s klupe, a ponekad, kao u U21 reprezentaciji, igrao na poziciji desnog beka, bila mu je najbolja u karijeri. Pamti se njegov pogodak Hajduku u 90+12. minuti za 0-1 slavlje Puljana usred Splita, a iako su se na klupi promijenila trojica trenera, Lisica je kod svakog bio standardan.

Demoni su na prošle sezone istaknuli kako od kluba očekuju iskorak, odnosno kako ne žele da se Istra 1961 godinu za godinom zadovoljava ostankom u ligi. Veliki korak u tom smjeru je zadržavanje kostura momčadi na okupu, baš kao i trenera Tramezzanija koji je pokupio brojne simpatije otkako je na klupi naslijedio Davida Catalu.

„To je veliki plus, jer mi znamo njega, a i on poznaje većinu od nas, zna što nam treba i što treba napraviti da nas digne u trenucima kad nam lošije ide. Sigurno će nas "ubiti" na ovim pripremama, ali svjesni smo da je to za naše dobro i koliko se god sada žalili da nam je teško, isplatit će nam se sav uloženi trud“, rekao je Mateo Lisica za Glas Istre, nakon čega je dodao:

„Upoznali smo sustav koji trener Tramezzani preferira i s te strane neće biti puno promjena, a usto znamo kako on funkcionira i što će tražiti od nas. Moramo usavršiti sve ono na čemu smo proljetos radili, s naglaskom na igri čovjek na čovjeka koja bi i u narednoj sezoni biti naš zaštitni znak.“

Iako su s pripremama za novu sezonu tek počeli, Lisica vjeruje da će ova sezona za Zeleno-žute biti uspješna.

„Vjerujem da možemo odraditi dobru sezonu i ispuniti ono o čemu trener stalno govori, a to je borba za Europu. Ako zadržimo agresivnost koja nas je krasila, mislim da je to ostvarivo, a nadam se da će naše dobre igre prepoznati i navijači te u što je moguće većem broju dolaziti na stadion kako bi nas podržali“, podvukao je.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Mateo LisicaHNLHrvatska nogometna ligaIstra 1961Paolo Tramezzani

Ostale Vijesti