REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

Yankee u Yorkshireu: Bivši trener Leipziga na korak od preuzimanja Leeds Uniteda

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 27.02.22. | 13:17

Američki stručnjak je učio od Rangnicka, sada će se protiv istog boriti u Premier ligi

Bilo je samo pitanje trenutka kada će Marcelo Bielsa postati bivši.

Leeds United, koji je ove sezone zbio ostao osakaćen mnogobrojnim ozljedama i covidom, više nema faktor iznenađenja pred protivnicima koji su već navikli na njegove taktičke vratomolije.

Primjerice, u posljednja dva kola Argentinac je ostao bolno prizemljen nakon šest komada Liverpoola i jučer četiri gola od strane Spursa, pa nije za čuditi da je uprava s Elland Roada, bez obzira na činjenicu da ih je “El Loco” uveo u prvu ligu.

Naime, za razliku od prošle sezone koja je svakako imala svojih oscijalicija ali i genijalnih predstava gdje bi Leeds primjerice pisao pobjede na Etihadu kod Guardiole, posljednjih tjedana gledamo pogubljeni Leeds koji iz tjedna u tjedan pada prema zoni ispadanja. Upravo zato je klub povukao kočnicu, zahvalio Argentincu i brže-bolje krenuo tražiti novo rješenje na klupi kako bi klub uz što manje stressa osigurao prvoligaški status.

Prema posljednjim informacijama koje prenosi uvijek dobro upućeni Fabrizio Romano, jedan od najozbiljnijih kandidata za preuzimanje pozicije glavnog trenera je Amerikanac Jesse Marsch, donedavni trener Leipziga koji je otpušten nakon kudikamo slabijeg ulaska u sezonu nego što se očekivalo.

Romano tvrdi da je posao već dogovoren, čeka se samo bijeli dim sa stadiona koji bi trebao potvrditi da je Marsch novo ime u Premier ligi.

Podsjetimo, Amerikanac je trenersku karijeru počeo graditi u MLS-u na čelu Montreal Impactsa i New York Red Bullsa, a prije nego što je preuzeo Red Bull Salzburg s kojim je postigao najzapaženije rezultate, godinu dana je bio asistent Ralfu Rangnicku u Leipzigu.

Sada kada je Rangnick preuzeo Manchester United, a Marsch će pričekati na prvi okršaj sa svojim mentorom. United je slavio u oba ligaška dvoboja pa postoji mogućnost da ćemo gledati prvi duel tek na jesen.

 



Tagovi

Jesse MarschLeeds UnitedLeipzigMarcelo Bielsa

Ostale Vijesti