DARKO BANDIC/PA Images/PIXSELL
DARKO BANDIC/PA Images/PIXSELL

West Ham potvrdio Moyesov odlazak na kraju sezone

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 06.05.24. | 22:39

Najveći kandidat za Moyesova nasljednika je bivši španjolski izbornik Julen Lopetegui

Engleski nogometni prvoligaš West Ham United objavio je u ponedjeljak kako neće produžiti ugovor sa svojim sadašnjim menadžerom, 61-godišnjim Škotom Davidom Moyesom.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"U ime svih nas u West Ham Unitedu želio bih izraziti zahvalnost Davidu na njegovom doprinosu koji je imao kao menadžer. On je odgovoran za razdolje velikog napretka i uspjeha u našoj povijesti", objavio je suvlasnik kluba David Sullivan.

Moyes je bio menadžer West Hama od studenog 2017. do svibnja 2018. kada je napustio klupu iz osobnih razloga, ali se vratio 29. prosinca 2019. te se zadržao na tom mjestu dosad. Prošle je godine West Ham pod Moyesovim vodstvom osvojio Konferencijsku ligu što je bio prvi trofej za taj klub još od 1980. i osvajanja FA Kupa, dok je prije dvije godine vodio "čekićare" do polufinala Europske lige. No, nakon teškog 0-5 poraza u nedjelju od Chelseaja West Ham se dva kola prije kraja sezone nalazi na devetom mjestu Premier lige te će sljedeće sezone gotovo sigurno propustiti natjecati se u Europi.

Najveći kandidat za Moyesova nasljednika je bivši španjolski izbornik Julen Lopetegui (57), koji ima iskustvo rada u Engleskoj kada je vodio Wolverhampton Wanderers od studenog 2022. do kolovoza 2023. Otkako je napustio klupu "vukova" tri dana prije početka ove sezone Lopetegui je bez angažmana.





Tagovi

Premier ligaWest HamDavid Moyes

Ostale Vijesti