WBA poražen u Huddersfeildu, Bilić u velikim problemima

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 18.07.20. | 00:23

Bivši hrvatski izbornik najvjerojatnije je prokockao izravni plasman u Premiership. Očekuje ga pakao dodatnih kvalifikacija.

West Bromwich Albion poražen je na gostovanju od Huddersfielda s 2:1 na Kirklees Stadiumu i tako, može se reći, vrlo moguće upropastio sve dobro što je klub napravio ove sezone u Championshipu.

Počelo je jako loše za WBA već u četvrtoj minuti. S lijeve strane u situacije za centaršut slobodni je udarac izveo Juninho Bacuna. Poslao je poluvisoku loptu ravno u smjeru vratara Johnstonea, ali jako nezgodnu jer je Bilićev čuvar mreže bio pokriven šumom igrača, te jako loše i nespretno odbija loptu. Točnije, ravno na nogu Christophera Wilocka – bivšeg igrača WBA – koji zabija za 1:0 u sam kut mreže.

Izjednačenje je stiglo u 42. minuti, i to na veoma sličan način. Još jedan slobodan udarac s 30-ak metara iskosa izveo je možda najbolji igrač WBA Matheus Pereira, a na njega je kasno reagirao danski vratar Jonas Lossl koji rukom u padu loptu odbija ravno na glavu Dare O’Shea i to je 1:1. Tzračak smiraja za Slavena Bilića pred poluvrijeme.

No u 86. minuti najgori mogući scenarij. Lossl je ispucao loptu iz svog šesnaesterca, a nakon kraćeg glavometa lopta je stigla do Lewisa O’Briena. On se otresao Filipa Krovinovića i odličnim pasom dao do džokera s klupe Emilesa Smith-Rowea, koji prizemnim i blagim, ali veoma preciznim udarcem svladava Johnstonea.

 

 

Utakmica je završila ovim rezultatom, a WBA je ostao na 82 boda. Brentford ima bod manje, ali i utakmicu manje. Sutra ide u goste Stoke Cityju, koji nije nešto pretjerano jak ove sezone (trenutno 18. mjesto), a samo remi dovoljan mu je da izbije ispred WBA, s obzirom na dosta bolju ukupnu gol-razliku.

U slučaju pobjede Brentforda sutra, u zadnjem kolu se Bilić mora nadati porazu Brentforda doma protiv posljednjeg, 24. Barnsleya (što je malo vjerojatno), uz obaveznu pobjedu doma protiv Queens Park Rangersa (16. mjesto u ovom trenutku).

Tako je Slaven Bilić u završnici lige prokockao ono sve dobro što je gradio cijele sezone, bio bok uz bok s Bielsinim Leedsom za vodeću poziciju. Ovako je najvjerojatnije razigravanje kroz mini-kvalifikacije momčadi od trećeg do šestog mjesta, a tu – usuđujemo se konstatirati – favorita nema. Naravno, samo pobjednik ide naredne sezone u elitni rang engleskog nogometa.

Dodajmo da je ovim rezultatom Leeds i matematički osigurao povratak u Premiership.

(foto: Jason Cairnduff/Reuters)


Tagovi

WBAWest Bromwich AlbionSlaven BilićChampionshipBrentford

Ostale Vijesti