Reuters/Matthew Childs
Reuters/Matthew Childs

Wales slavi Balea, Gareth ispalio dvije rakete u mrežu Austrije (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 24.03.22. | 22:55

Wales slavi Balea, Gareth ispalio dvije rakete u mrežu Austrije

Gareth Bale možda ne igra u Real Madridu, ali po tko zna koji put je junak svog Walesa. S dva gola u pobjedi 2:1 nad Austrijom odveo je reprezentaciju u finale doigravanja za Svjetsko prvenstvo u Katru, pred domaćom publikom u Cardiffu. Prvi gol Balea pravo je remek djelo, sjajan slobodan udarac o kojem će se još pričati, drugi je zabio nakon kornera, a Austrijanci su pola sata prije kraja uspjeli doći na gol zaostatka. Pritiskali su domaću obranu do kraja utakmice, ali nisu znali probiti čvrsti bedem pred Hennesseyem.

Velšani u kvalifikacijama za Katar nisu izgubili niti jednu utakmicu na svom terenu pa su s velikim optimizmom ušli u dvoboj s Austrijom. U prvoj je postavi krenuo Bale, najveća zvijezda domaćih koja uspješno grije klupu u Real Madridu. Kod Austrijanaca se u vrhu napada našao Marko Arnautović, iza njega je igrom dirigirao Marcel Sabitzer koji je vrlo brzo pokazao domaćima koliko je opasan. U petoj minuti odličnom je loptom pronašao Baumgartnera koji je prebacio domaćeg vratara i pogodio gredu. Zamalo su Austrijanci šokirali gledatelje na krcatom Cardiff City stadionu, djelovali su nešto bolje na otvaranju susreta. Domaći su nakon 20 minuta ipak uspostavili ravnotežu, a onda je na scenu stupio majstor Bale. Slobodan udarac u 25. minuti izborio je Wilson, malo iskosa s 25 metara, idealno za ljevaka kao što je kapetan Walesa. Slijedio je fantastično precizan i jak udarac u bliži kut, lopta je samo liznula gredu s unutarnje strane uz same rašlje, Bale je postigao jedan od najljepših golova godine. U najboljem mogućem trenutku za Wales koji na plasman na SP čeka od davne 1958. godine.

Pogodak Balea pogledajte OVDJE.

Nakon gola domaćih Austrija je morala tražiti način da što prije izjednači, uzeli su gosti loptu u posjed i pokušavali najčešće iz prekida. Dobro se branio Wales, a u 39. minuti domaći su zamalo došli do drugog gola. Nakon prekida za Austriju lopta se odbila na široki prostor, imali su gosti priliku da spriječe kontranapad, ali pogriješili su pa je Ramsey dobio loptu i s 15 metara uputio odličan udarac kojeg je Lindner vrhom prstiju odbio u korner.

Na otvaranju drugog dijela Austrijanci su nastavili s pritiskom, a domaći čekali na kontranapade. I dočekali ga u 51. minuti kada je James izborio korner, nakon kratke kombinacije iz kuta ubacio je u kazneni prostor gdje je loptu smirio Davies. Ostala je pred Baleom koji je iz drugog dodira pogodio suprotni kut za 2:0 i ludnicu na tribinama stadiona u Cardiffu. Drugi pogodak Walesa pogledajte OVDJE.

Gosti su se našli u još većim problemima, ali nisu odustali od jurnjave za rezultatom. U 60. minuti Alaba je imao slobodan udarac u odličnoj poziciji s 19 metara, pogodio je živi zid. Potom je u 64. Austrija došla s dosta igrača pred kazneni prostor Walesa, nakon nekoliko kratkih dodavanja lopta je došla do Sabitzera koji s 18 metara tuče prema vratima. Nespretno je reagirao stoper domaćih Davies, dodirnuo loptu taman toliko da se odbije preko vratara Hennesseya i završi u mreži.

Dobili su Austrijanci nadu da još nije sve gotovo, pokušavali su još jače pritiskati domaće koji su se sasvim povukli i čuvali rezultat. Igralo se samo u polovicu Walesa, bezbrojna nabacivanja uspješno je rješavala obrana pred Hennesseyem pa je nakon 95. minuta igre Wales došao na korak od plasmana u Katar.


Tagovi

nogometna reprezentacija WalesaWalesAustrijaAustrijska nogometna reprezentacijaKatarKatar 2022Svjetsko prvenstvo u rukometu Katar 2020Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.

Ostale Vijesti