Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

„Vušković neće postati član udarnih 11 Tottenhama. HNL? Pristojna liga, nije loša…“

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 17.10.24. | 10:27

Riječi legende Millwalla i nekadašnjeg skauta Ville, Tottenhama i Evertona neće se svima svidjeti

Luka Vušković definitivno je jedan od hit-igrača ove sezone. Ne u Belgiji, već u Europi! Iako mu je samo 17, Vušković već sada pokazuje kako je jedan od kvalitetnijih stopera Jupiler Pro lige, a kako je u Westerlou na posudbi iz Tottenhama, jasno je zašto navijači Spursa na društvenim mrežama već sada pišu kako je njihova obrana za narednih 10 i više godina – zabetonirana.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naravno, ne treba raditi hajku, Vuškoviću je sada potreban mir, ali kada igraš stopera, još nisi punoljetan, a u prvoj fazi sezone postigneš pet pogodaka u svim natjecanjima (četiri za klub, jedan za U21 reprezentaciju), onda je povlačenje po naslovnicama medija nemoguće izbjeći.

„Dolazi iz pristojne lige, HNL nije loš“, rekao je na početku razgovora za Tottenham Hotspur News njihov bivši skaut Bryan King (77) koji je član Pijetlova bio od 2002. do 2008. godine.

King je legenda Millwalla, za klub je skupio 380 nastupa, a nakon igračke karijere 10-ak godina radio je kao trener u skandinavskim zemljama prije nego što je postao skaut. Njegov primarni fokus bio je usmjeren prema mladim igračima iz Skandinavije, a u skautskoj karijeri radio je za Aston Villu, Tottenham te Everton. Od 2017. je u mirovini, ali i dalje aktivno prati mlade igrače svojih nekadašnjih poslodavaca…

„Iako napreduje i iako ga ljudi iz Tottenhama prate, smatram kako neće postati član udarnih 11 Tottenhama“, dodao je čovjek koji je u jednom prilikom bio pozvan u reprezentaciju Tri lava, ali nastup ipak nije upisao.

„Doduše, nikad se u nogometu ne zna. Možda se s vremenom pojavi neki klub koji će Vuškovića pokušati otkupiti. No, hoće li ga Spursi prodati ako nastavi pokazivati sve svoje kvalitete?“

Podsjetimo, Vuškovića je Tottenham kupio od Hajduka za 11 milijuna eura. Prvo su ga poslali na posudbu u Radomiak, sada je u Westerlou, a u Tottenham će prvi put doći u ljeto 2025. godine kad mu istekne posudba u belgijskom prvoligašu. Hoće li ostati u sjevernom Londonu ili će svoje talente odnijeti negdje drugdje, trenutno ne zna nitko, ali ako ovu svoju formu nastavi do kraja sezone, onda definitivno ne bi iznenadilo da sljedeće godine Hrvatska dobije još jednog igrača u najatraktivnijoj i medijski najpraćenijoj ligi svijeta. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

TottenhamWesterloLuka VuškovićBryan King

Ostale Vijesti