Jurica Galoic/Pixsell
Jurica Galoic/Pixsell

Vranjković za Germanijak: "Kule nastavi ovako kako si krenuo, ali tek nakon subote"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 27.09.24. | 15:00

Desni bek Lokomotive dijete je zagrebačka Dubrave, a u subotu će prijetiti Dinamu na desnom krilu

Marko Vranjković dečko je iz Dubrave. A znamo kako je Dinamo u tom zagrebačkom kvartu u rangu religije. I više od toga. Kao mali često je prolazio pored Maksimira i bacao pogled pun snova i želja, ali sudbina nije htjela da ih spoji. Nogometni put gradio je kroz Concordiju, Dubravu i Sesvete. Kao kadet stigao je u Lokomotivu, a prve seniorske minute skupljao je u Sesvetama i Interu iz Zaprešića.

Prouči cjelokupnu ponudu za košarku na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Kada je stigao trener Čabraja, vratio sam se u Lokomotivu. Tu sam, treniram, igram... Pokušavam iskoristiti svaku priliku na najbolji mogući način, napredovati iz dana u dan u svakom smislu”, reći će ovaj desni bek kojeg u ovoj sezoni Čabraja često koristi na krilnoj poziciji. Nije mu strano...

“U mlađim kategorijama sam igrao na toj poziciji pa znam kretnje i ono što trener traži od mene. Nije mi problem jer momčad mora biti ispred svega”.

Lani je počeo sezonu pa je stigao Bartolec. Sezonu prije je isto imao minutažu kada se ozlijedio Cipetić. Prema prikazanom, ovo bi mogla biti njegova sezona na Kajzerici.

“Pa nadam se da ću izboriti taj kontinuitet. Da se dokažem treneru, ljudima iz kluba ali i samom sebi. Načelno sam zadovoljan početkom, ali može to puno bolje”, priča nam Vranjković koji se osvrnuo na poraz od Osijeka.

“Sami sebi zagorčamo situaciju. Vratimo se iz Pule s tri boda i umjesto da nastavimo niz mi kompromitiramo situaciju. Loše smo ušli u utakmicu, predaleko stajali od igrača i dali im dovoljno prostora. Kasnije smo se trgnuli, poništen nam je gol koji je po meni bio regularan i na koncu je završilo tako kako je završilo. No, nema smisla plakati za stvarima koje ionako ne može čovjek promijeniti. Idemo dalje”.

A to dalje u ovom slučaju nosi možda i najteži zadatak. Lokomotiva na Maksimiru gostuje kod ranjenog Dinama koji traži izlaz iz krize s novim trenerom.

“Teško nama, ali teško i njima. Nema posebnog recepta za Dinamo nego biti maksimalno fokusiran, koncentriran svih 90 minuta i ako se poklopi - iskoristiti ponuđeno”.

Vranjković je dobar s nekolicinom igrača Dinama koji su bili na Kajzerici, posebno s Kulenovićem.

“Jako mi je drago što je otvorio ovako sezonu, zaslužio je to svojim pristupom i kvalitetom. Od srca mu želim da nastavi dalje, ali tek nakon subote”, nasmijao se Vranjković koji paralelno s profesionalnom karijerom gura i onu akademsku. Dvije godine poslovne ekonomije su iza njega, do treće nedostaju dva ispita...

“Malo je to na čekanju jer sam prebacio fokus na nogomet. To mi je sada prioritet, ali sigurno ću završiti studij jer smatram da te znanje oplemenjuje i čini boljim u svakom smislu. No, ponavljam, lopta je sada u prvom planu”, zaključio je Marko Vranjković.



Tagovi

HNLLokomotiva ZagrebGNK DinamoSandro Kulenović

Ostale Vijesti