Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Vole napadače s Poljuda: Olimpija potpisala još jednog bivšeg igrača Hajduka

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 21.01.22. | 10:57

Nakon neuspjele epizode s Markom Futacsem, ljubljanska momčad se okrenula još jednom bivšem napadaču "majstora s mora".

Nakon dolaska i odlaska Marka Futacsa, trener Dino Skender je primoran potražiti novo, ali i trajno rješenje na poziciji napadača ususret nastavku slovenskog prvenstva. Pronašli su ga u drugoj švicarskoj ligi, redove Schaffhausena napušta Ivan Prtajin, bivši igrač Hajduka i Udinesea koji se napokon pronašao u protivničkom šsnaestercu. Naime, Prtajin je ovaj transfer “zaradio” uz odličan učinak od 18 odigranih utakmica u prvenstvu uz čak devet postignutih golova i tri asistencije

Isto tako, igrao je ove sezone i domaći kup. Tri nasupa i dva pogotka za Zadranina, uz odličan ligaški učinak, bili su dovoljni da slovenski velikan ovog 189cm visokog bivšeg mladog reprezentativca dovedu u svoje redove.

Podsjećamo, Prtajin je karijeru započeo u zadarskim Arbanasima, a sa 16 godina odlazi u Zagreb gdje je prvo bio u omladinskoj školi Trešnjevke, a potom u klubu iz Kranjčevićeve.

Iz Zagreba odlazi u mladu momčad Udinesea, da bio u veljači 2017. godine stigao u Hajduk. Za drugu momčad Hajduka odigrao je 25 utakmica prije nego se otisnuo u inozemstvo, prvo u Rodu pa u Schaffhausen iz kojeg je upravo preselio za Ljubljanu gdje će po prvi put u svojoj karijeri zaigrati u slovenskoj ligi.

Što se seniorske selekcije Bijelih tiče, odigrao je svega jednu utakmicu, i to davne 2017. godine kada ga je uveo trener Carrilo na gostovanju kod Slaven Belupa u Koprivnici. Zanimljivo, tada je u dresu Hajduka briljirao Marko Futacas, isti onaj koji je u Olimpiji odigrao svega šest utakmica uz jedna postignuti pogodak.

Olimpija je trenutno trećeplasirana ekipa prvenstva s čak devet bodova zaostatka iza Maribora ali i uz dvije utakmice manje. Bitka za naslov će biti itekako žestoka.



Tagovi

OlimpijaIvan PrtajinHajduk

Ostale Vijesti