REUTERS/Piroschka Van De Wouw
REUTERS/Piroschka Van De Wouw

Vojvodina zamalo šokirala Arenu, Jedvaj i Beljo pobjedama na uzvrat!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 25.07.24. | 22:30

Josip Šutalo igrao je, jedini od Hrvata, 90 minuta za Kopljanike protiv Novosađana (1-0) u debiju novog trenera Fariolija

Francesco Farioli stigao je na amsterdamsku Arenu da bi vratio Ajax tamo gdje mu je mjesto. U vrh nizozemskog i europskog nogometa. Novosadska Vojvodina, u drugom pretkolu Europske lige, trebala je biti dobra prilika za uspješan debi. A zamalo se pretvorila u debakl! Ajax je, naime, dominirao čitavu utakmicu, Vojvodina se uglavnom branila, izgledalo je da neće izdržati. No, nisu Kopljanici zabili svoje šanse, a Vojvodina je svoju dočekala u 73.minuti. Vukanović je taj, koji će dugo pamtiti ovaj trenutak, njegov su udarac već mnogi vidjeli u mreži, ali loptu je zaustavila vratnica! Na korak do senzacije bili su, dakle, Novosađani. Do kraja su pokušali sačuvati tih 0-0, ipak u 87.minuti ukazao se Van den Boomen i donio prednost Ajaxu (1-0).

Ajax, dakle, opet nije impresionirao, a od Hrvata igrao je samo Josip Šutalo. Reprezentativni stoper odigrao je svih 90 minuta na svojoj poziciji.Jakov Medić bio je na klupi, a Borna Sosa nije bio u zapisniku.

Uspješni su bili i ostali hrvatski nogometaši u tom natjecanju. Spomenuli smo da je Mislav Oršić (ušao u 80.minuti) slavio kod Ružomberoka (0-2), Tin Jedvaj (igrao 90 minuta) je sa svojim Panathinaikosom pobijedio je 2-1 na svom stadionu bugarski Botev Plovdiv. Dion Drena Belja u svojem je službenom debiju za bečki Rapid sudjelovao prvih 69 minuta. Bečani su u gostima kod Wisle u Krakowu uzeli puni plijen, pobijedili 2-1 i imaju dobar rezultat za uzvrat na svom stadionu. Mogli su možda još bolje odraditi posao, imali su vodstvo 2-0 od 53.minute, čitavo poluvrijeme igrača više, ali ipak su si sami zabili, autogol je ostavio nadu Poljacima.




Tagovi

AjaxJosip ŠutaloVojvodinaTin JedvajDion Drena Beljo

Ostale Vijesti