Voditelj omladinskog pogona Hajduka dobio otkaz!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 28.06.19. | 17:07

Danas je bilo itekako burno na Poljudu

Iz Splita su se oglasili na svojoj službenoj stranici priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

Zbog osobito teške povrede ugovora, izvanrednim je raskidom ugovora danas zaključena suradnja između HNK Hajduk i g. Krešimira Gojuna koji time više ne obnaša funkciju voditelja Akademije HNK Hajduk “Luka Kaliterna”.

Naime, gospodin Gojun je dopisom predsjedniku Uprave i Nadzornom odboru HNK Hajduk optužio svojeg nadređenog, sportskog direktora HNK Hajduk g. Sašu Bjelanoviću, da je od njega tražio, između ostaloga da u svibnju uoči utakmice Hajduk II – Šibenik “pomogne NK Šibenik da izbori direktan ulazak u 1. HNL”.

Nakon ovog saznanja, Nadzorni odbor HNK Hajduk je obavio sve potrebne izvide i razgovore s akterima te je utvrdio da nije bilo nikavih nepravilnosti koje su navedene.

S obzirom na to da se radi o lažnoj i neosnovanoj tvrdnji, a nakon čega su bespovratno narušeni i međusobni odnosi i povjerenje, HNK Hajduk se odlučio, s ciljem zaštite digniteta Kluba i sportskog direktora g. Bjelanovića, na raskid suradnje s g. Gojunom.

Ugovorom je regulirano da HNK Hajduk ima pravo na raskid ako postoji opravdana sumnja na počinjenje, od strane voditelja Akademije, bilo koje radnje koja ima obilježja kaznenog djela (u ovom slučaju klevete), za vrijeme ili u svezi s obavljanjem poslova temeljem međusobnog ugovora.

Javnost će pravovremeno biti obaviještena o imenu novog voditelja Akademije HNK Hajduk “Luka Kaliterna”.

Krešimir Gojun rođeni je Zagrepčanin koji je u svojoj trenerskoj karijeri obnašao uloge pomoćnog trenera Hrvatskog Dragovoljca, a svoje ime izgradio je kao trener mlađih uzrasta zagrebačkog Dinama, od čega se posebno ističe uspjeh kojeg je ostvario u kolovozu 2013. godine kada je na Old Traffordu u Manchesteru osvajio 20. izdanje Nike Premier Cupa, odnosno neslužbenog prvenstva svijeta.U finalu je njegova momčad porazila Milan rezultatom 2:1 uz pogotke Borne Borovca i Davora Lovrena. U momčadi su još igrali Nikola Moro, Josip Brekalo, Branimir Kalaica, Vinko Soldo, Adrian Šemper, Borna Sosa, Karlo Igor Majić, Matej Hudeček, Luka Pasariček i Dino Halilović.

Gojun se još uvijek nije službeno oglasio u medijima na temu njegovog iznenadnog otkaza, ali vjerujemo kako će njegova verzija priče biti itekako drugačija u odnosu na ono što su rekli iz Hajduka, pa radi toga s nestrpljenjem očekujemo vidjeti kako izgleda njegova strana medalje.

(foto:screnshoot youtube)


Tagovi

Krešimir GojunHajdukOmladinska škola HajdukaSaša BjelanovićSiniša Oreščanin

Ostale Vijesti