REUTERS/Hannah Mckay
REUTERS/Hannah Mckay

Vjerovali su mu Beckham i Sevilla, a sada ga je angažirao PAO

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 10.06.24. | 19:00

Jedini je problem što se nije u klubovima s velikim imenima dugo zadržao...

Panathinaikos je doveo urugvajskog stručnjaka Diega Alonsa na dvogodišnji ugovor za svog novog trenera.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nogometom se počeo baviti 1997. godine u Bella Visti, dok je prije odlaska u inozemstvo igrao u Chimanciji. Potom je imao dugu karijeru u Španjolskoj igrajući za Valenciju, Atlético Madrid, Racing Santander, Malagu, Murciju, da bi se vratio na američki kontinent za Pumas, Nacional, Senua i Peñarol, gdje je i završio karijeru.

Završetkom nogometne karijere Alonso je započeo i trenersku karijeru. Prve korake napravio je u urugvajskoj Bella Visti, potom je otišao u Paragvaj u Guarani gdje se zadržao dvije sezone i gotovo 50 utakmica. Uslijedio je povratak u domovinu za Peñarol i Olympiju, da bi se krajem 2014. preselio u Meksiko u ime Pachuce. U meksičkoj momčadi ostao je 3 i pol godine i ispisao posebnu priču u 173 utakmice, slavio je u Clausuri 2016., ali i CONCACAF Ligi prvaka 2017.

Nakon Pachuce, Diego Alonso je radio s također meksičkim Monterreyem. I tamo je uspio osvojiti CONCACAF Ligu prvaka 2019., čime je postao prvi trener koji je s dvije različite momčadi osvojio to natjecanje Sjeverne i Srednje Amerike! U prosincu 2019. odabrao ga je David Beckham u novoosnovanu američku momčad engleskog veterana, Inter Miami. U američkom MLS-u Alonso je ostao godinu dana, dodajući još jedno dragocjeno iskustvo svom dlanu.

Prvih dana siječnja 2022. urugvajska reprezentacija angažirala je Alonsa, kako ne bi propustioli kvalifikacijski vlak Svjetskog prvenstva u Kataru. S nizom od četiri pobjede Urugvaj se kvalificirao, ali su ispali u grupnoj fazi s jednim pogotkom razlike od Južne Koreje. U listopadu 2023. Sevilla mu je povjerila da vrati momčad uspjehu, nakon lošeg starta pod Mendiliberom. Tamo je ostao dva mjeseca, prije nego što je raskinuo partnerstvo, a sada je svoju sreću otišao tražiti u gračkog velikana.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Panathinaikos

Ostale Vijesti