NK Osijek
NK Osijek

Visok poraz Osijeka, na Pampasu će morati izvesti čudo!

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 10.08.23. | 21:59

Osijek će priliku za čudo i prolaz u play off Konferencijske lige tražiti u uzvratu koji se na Pampasu igra sljedeći četvrtak. Međutim, nitko u povijesti ovog natjecanja nije nadoknadio četiri gola minusa iz prve utakmice.

Osijek se vraća s gostovanja od gotovo dvije tisuće kilometara s visokim porazom! Turska Adana bila je bolja 5-1 i čini se kako je nada Osijeka da će se domoći play offa Konferencijske lige svedena na puku teoriju. Nitko u povijesti Konferencijske lige nije nadoknadio minus od tri gola iz prve utakmice, a Osijek bi, eto, trebao četiri...

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bilo je to poluvrijeme za zaborav u kontekstu Osijeka. Zapravo, cijela utakmica je bila takva. Nisu se niti snašli a već su morali na centar. Adana je ozbiljno krenula u utakmicu. Vršili su pritisak od prve minute što im se vratilo vrlo brzo. Tri minute se igralo u Adani kada je sijevnula ljevica Svenssona s tridesetak metara a koja je prošla uz samu vratnicu i odsjela u mreži Marka Malenice.

Potom je Yusuf San mogao kazniti grešku Nejašmića, ali lopta je otišla iznad grede. Međutim, malo kasnije Osijek je po drugi puta potpisao kapitulaciju. Yusuf San iskupio se za promašaj tako da je pogotkom završio efektnu akciju domaćina. Veznjak Adane sam je izašao pred Malenicu, prvi pokušaj je vratar Osijeka osujetio ali u nastavku je Yusuf San dobio novu priliku. I lopta je morala s centra… Četvrtu veliku priliku za domaćine propustio je Akbaba.

Na prvi udarac Osijeka čekali smo do 38. minute. No, kakva je bila završnica Drambajeva, možda bolje da nismo! Šteta za odličnu loptu Pušića koja je na petercu pronašla Nejašmića. Naime, veznjak Osijeka nije se najbolje snašao i prilika je otišla u nepovrat.


Kako je vrijeme odmicalo, Osijek je počeo pokazivati sve veću inicijativu. Smanjili su posjed lopte koji je u jednom trenutku bio blizu 80 posto na strani domaćina.

Najbliže golu Osijek je bio nakon pokušaja Miereza glavom, ali na odmor su mogli i s više pogodaka u svojoj mreži. Međutim, nesporazum Nejašmića i Malenice domaćini nisu kaznili. Potom je Yusuf San “probio” Drambajeva ali udarac je otišao tik pored vratnice, da bi Malenica sjajno reagirao na pokušaj na Ndiayea. Doduše, mogli su gosti i smanjiti rezultat ali Nejašmićev udarac nije bio precizan.

U nastavak je Stjepan Tomas ušao s dvije izmjene. Lovrić i Jugović ostali su u svlačionici, dok su priliku dobili Lovrić i Bukvić. Mjenjao je i Patrick Kluivert koji je dao poluvrijeme legendarnom Naniju koji je otišao na lijevo krilo. Osijek je nastavak otvorio pokušajem Miereza. No, nade Osijeka počele su kopniti u 51. minuti. U glavnoj ulozi bio je bivši napadač Gorice Ndiaye koji je izašao kao pobjednik iz dvoboja s Barišićem pa rutinski svladao Malenicu za velikih 3-0.


Velika prilika za Osijek stigla je u 58. minuti kada je Mkrtčjan probio lijevu stranu, ubačaj je promašio Pušić a Bukvićev udarac domaći vratar Karačić skreće u udarac iz kuta. Možda je najbolje da stanoviti Goga Kikačeišvili, sudac iz Gruzije, promjeni profesiju. Naime, dotični je dosudio kazneni udarac za Adanu nakon duela Yusuf Sana i Drambajeva, iako je bilo posve jasno kako bek Osijek nije dotakao domaćeg igrača. Uslijedli su protesti, žuti kartoni za Lovrića i Malenicu, ali sudac nije promjenio odluku. Precizan s bijele točke bio je Ndiaye.

Nadu, kakvu takvu, Osijeku je dao isti čovjek četiri minuta kasnije. Srušen je Lovrić u kaznenom prostoru, sudac je pokazao na bijelu točku a zamislite - najviše se bunio Yusuf San, igrač koji je sjajno odlumio pad u kaznenom prostoru Osijeka nešto ranije. Uglavnom, nakon dosta problema oko realizacije kaznenih udaraca prošle sezone, priliku je dobio Šime Gržan i pogodio. Iz igre je morao Barišić koji se ozljedio, zamjenio ga je Evangelu. Točku na i sudara u Adani stavio je Yusuf Erdogan efektinim pogotkom pred sam kraj dvoboja.

Osijek će probati do čuda u uzvratu koji je za tjedan dana na Pampasu. U međuvremenu će avionom odletjeti za Pulu gdje ih u nedjelju čeka HNL dvoboj s Istrom.

Adana - Osijek 5-1

Stadion: Yeni Adana.

Sudac: Goga Kikačeišvili (Gruzija), pomoćnici: David Ahvlediani i Davit Gabisonia (Gruzija). Četvrti sudac Davit Kharitonašvili (Gruzija).

Strijelci: 1-0 Svensson (3.), 2-0 Yusuf San (16.), 3-0 Ndiaye (51. as. Belhanda), 4-0 Ndiaye (67. 11 m.), 4-1 Gržan (71. 11 m.), 5-1 Yusuf Erdogan (89.)

Žuti kartoni: Belhanda (Adana); Brlek, Lovrić, Malenica, Evangelou (Osijek)

Adana (4-2-3-1): Karačić - Svensson, Manev, Guler (od 70. Burak), Rodrigues - Stambouli, Emre Akbaba (od 70. Tokoz) - Yusuf San (od 80. Yusuf Erdogan), Belhanda, Akintola (od 46. Nani) - Ndiaye (od 86. Niang)

Osijek (4-3-3): Malenica - Gržan, Barišić (od 77. Evangelu), Mkrtčjan, Drambajev - Nejašmić, Brlek, Jugović (od 46. Lovrić) - Caktaš (od 46. Bukvić), Mierez (od 70. Fućak), Pušić (od 70. Fiolić)


Tagovi

NK OsijekAdanasporKonferencijska liga

Ostale Vijesti