REUTERS /Valentyn Ogirenko
REUTERS /Valentyn Ogirenko

Villarrealu se vraća bitna karika pred Dinamo

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 31.03.21. | 15:44

Žuta podmornica u posljednje vrijeme ima problema s ozljedama.

Iz Španjolske stižu dobre vijesti za Villarreal pred utakmicu s Dinamom. Žutoj podmornici vraća se jedan od navrijednih igrača nakon ozljede branič Pau Francisco Torres. Mogao bi se na travnjak vratiti već ovog vikenda u utakmici La Lige s Granadom.

Ozljedu je zadobio u ogledu Europske lige s Dinamo Kijevom 11. ožujka, a njegov oporavak ozario je Unaija Emeryja nakon dvadesetodnevnog oporavka 24-godišnjeg stopera. Sve do ozljede Pau je bio igrač Villarreala s najviše odigranih minuta ove sezone i s Albiolom je bio igrač bez alternative za Emeryja.

Nakon dosadašnjih dobrih izdanja argentinskog stopera Ramiro Funes Morija u paru s Albiolom ostaje za vidjeti hoće li Emery koristiti mladog stopera već ove subote ili će se strpiti do ogleda s Dinamom na Maksimiru 8. travnja.

Za Villarreal se može slobodno reći da je bolnica na istoku Španjolske. Još uvijek je upitan Gerard Moreno nakon ozljede mišića u osmini finala Europske lige protiv Dinamo Kijeva. Najbolji igrač i strijelac Villarreala pojavio se na okupljanju reprezentacije, ali je bio pošteđen nastupa u dvije utakmice kvalifikacija s Grčkom i Gruzijom. S ozljedom mišića bori se i zadnji vezni Francis Coquelin, već mjesec i pol dana te se pokušava vratiti u ritam treninga. Ozljedu je pretrpio u utakmici 22. kola La Lige s Elcheom kada je zamijenjen u 24. minuti susreta.

Najnovija vijest je i ozljeda vratara Sergia Aenja koji ovog tjedna nije trenirao s momčadi, ali očekuje se da će biti dostupan Emeryju od vikenda.

Kako stoje stvari, medicinski kartoni igrača navode da bi svi trebali biti spremni za Dinamo. Ovo ne bi trebalo zabrinuti Modre koji su u osmini finala izbacili slavni Tottenham. Za ovaj susret bi im mogli nedostajati ozlijeđeni Bruno Petković i Joško Gvardiol koji su propustili reprezentativna okupljanja ovog tjedna, prvi kvalifikacijske utakmice za SP, a potonji Euro za mlade do 21 godine.

U utakmicima Dinama ove sezone u Europskoj ligi vidjeli smo da raspolažu bogatim arsenalom pa protivnici rijetko mogu predvidjeti tko će baš protiv njih biti inspiriran i riješiti utakmicu.


Tagovi

Pau TorresGerard MorenoRaul AlbiolUnai Emery

Ostale Vijesti