Armin Durgut/PIXSELL
Armin Durgut/PIXSELL

VIDEO Zekić deklasirao Velež, zabio i Lulić, Pranjić nakon 10 kola napokon upisao pobjedu!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 20.10.24. | 11:49

Konačno, tek u desetom pokušaju, GOŠK je stigao do prve pobjede u sezoni

Nogometaši Sarajeva pobijedili su u gostima Velež s visokih 4-0, u derbi susretu 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Time je Sarajevo Zorana Zekića ostvarilo šestu pobjedu zahvaljujući kojoj se vratio na drugu poziciju na tablici s dva boda ispred Borca, koji ima utakmicu manje i bod manje od lidera Zrinjskog.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U prvih pola sata utakmice nije bilo prilika, ali je bilo kartona i to - dva crvena! Prvo je Kyermeh nakon neopreznog starta nad Mlinarićem morao u svlačionicu (nakon intervencije VAR-a), a samo šest minuta kasnije, opet na intervenciju VAR-a, crveni karton dobio je i igrač Veleža, Oreča, zbog udaranja Solde. U bitci 10 na 10, Sarajevo je došlo do dva gola prednosti u samo četiri minute. U 32. minuti Guliashvili je primio loptu na rubu šesnaesterca i ubacio je u sredinu gdje se našao Turkeš i pogodio za 1-0, a u 36. minuti je Jović glavom zabio nakon ubačaja Đorđevića. Velež je zatresao mrežu Sarajeva u finišu prvog dijela, ali je gol poništen zbog zaleđa.

Rogić je spašavao Sarajevo i u 47. minuti kada je Velež imao odličnu priliku preko Mlinarića, a potom je bordo momčad potvrdila svoju dominaciju. U 53. minuti je najbolji strijelac Zekićeve momčadi, Guliashvili, došao do lopte na desetak metara od gola i snažnim udarcem pogodio za 3-0.

Konačnih 4-0 postavio je Lulić u 89. minuti, a Guliashvili je upisao drugu asistenciju. Novom pobjedom, šestom ove sezone, Sarajevo se vratilo na drugu poziciju, dok je Velež ostao u zoni ispadanja. Video golova pogledajte OVDJE.

U derbiju začelja 10. kola Premijer lige BiH, GOŠK iz Gabele kojeg vodi proslavljeni Vatreni - Danijel Pranjić - rezultatom 2-0 svladao je tuzlansku Slobodu, te tako došao do prve ovosezonske pobjede, dok tuzlanska momčad još još čeka na prvom ovosezonsko slavlje. U posljednjih petnaestak minuta Slovoda je igrala s igračem manje jer je drugi žuti karton u 77. minuti dobio Filip Mekić. Gostima iz Tuzle nije pomogla ni promjena trenera. Marka Maksimovića naslijedio je Zlatan Nalić, ali ni on ih nije uspio pozitivno šokirati.

Do ove su utakmice momci iz Gabele upisali tek bod (u utakmici protiv Širokog Brijega) u prvih devet kola. Gol za vodstvo u 29. minuti postigao je Riad Šuta, na asistenciju Martina Šrolera, da bi u 66. minuti Šroler ušao i na listu strijelaca pogotkom za 2-0.

U prvoj utakmici ovog kola u petak je Široki slavio na gostovanju protiv Posušja sa 2-1. Danas su na rasporedu susreti Radnik - Sloga (15.00 sati) i Borac - Željezničar (19.45 sati), dok će kolo zatvoriti susret Zrinjskog i Igmana u ponedjeljak od 18.00 sati.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Zoran ZekićGOŠK GabelaFK SarajevoDanijel Pranjić

Ostale Vijesti