Predstavljanje sluzbene himne hrvatske nogometne reprezentacije "Najbolje kad je najteze” koju izvode Tiho Orlić i Opća opasnost. Ana Štebih Pinjuh, Marijan Kustić, Šime Vrsaljko, Tiho Orlić, Pero Galić. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Predstavljanje sluzbene himne hrvatske nogometne reprezentacije "Najbolje kad je najteze” koju izvode Tiho Orlić i Opća opasnost. Ana Štebih Pinjuh, Marijan Kustić, Šime Vrsaljko, Tiho Orlić, Pero Galić. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

VIDEO Vrsaljko: “Ponekad zaboravim da nisam dio igračkog kadra reprezentacije”

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 31.05.24. | 12:21

Prvu akciju kao ambasador HNS-a Zadranin koji je nogometno stasao u Dinamu imao je na predstavljanju nove himne hrvatske reprezentacije "Najbolja kad je najteže"

Prvi put nakon što je prekinuo igračku karijeru, bivši Vatreni Šime Vrsaljko ‘debitirao’ je u ulozi ambasadora Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Podsjetimo, Vrsaljko je sredinom svibnja angažiran kao ambasador Saveza te će u toj funkciji predstavljati HNS na događajima u Hrvatskoj i inozemstvu te će davati podršku različitim projektima, programima, inicijativama i aktivnostima HNS-a.

Prvu akciju Vrsaljko je imao na predstavljanju nove himne hrvatske reprezentacije "Najbolja kad je najteže" čiji su izvođači autor glazbe i teksta Tiho Orlić i pjevač Opće opasnosti Pero Galić.

Vrsaljko je bio i među sadašnjim i bivšim igračima koji su ‘manekeni’ u spotu.

"Bilo je to jedno fenomenalno iskustvo, znao sam da će biti dobro, ali ugodno sam iznenađen. Pjesma je emocija, pjesma je hrvatska reprezentacija. Slušajući ovu pjesmu i vraćajući se u igračke dane mogu reći da ova pjesma pokreće, da ova pjesma donosi onu sinergiju koju uvijek krasi reprezentaciju," rekao je Vrsaljko.

Otkrio je i kako se snašao u ulozi ‘ambasadora’.

"Počašćen sam prvo kao čovjek, a drugo kao bivši reprezentativac. Velika je to odgovornost, žalio bi se zahvaliti HNS-u na ukazanom povjerenju. Sve ono što sam promovirao kao reprezentativac, nastajat ću prenijeti u novu ulogu u kojoj jesam. Želim prenijeti emociju jer je ona jako bitna u onom što radite."

Vrsaljko je dodao kako je ozračje u reprezentaciji sjajno, otkrivši kako je njemu s ‘druge strane’. 

"Ozračje je sjajno, to je ono što treba, to nas pokreće. Vjerujem da ćemo biti pravi. Gledajući treninge i boraveći s dečkima u hotelu, imam osjećaj bliskosti i na momente zaboravim da nisam dio igračkog kadra. Pomalo me strah kada krenu utakmice, morat ću zatomit emocije i biti u novoj funkciji," kazao je.

Vrsaljko je nastupao za hrvatske mlade reprezentacije od svoje petnaeste godine, a za A reprezentaciju je upisao 52 nastupa. S Vatrenima je nastupio na tri europska i dva svjetska prvenstva, uključujući SP u Rusiji 2018. godine kada je bio standardni prvotimac srebrne reprezentacije svijeta.

Karijeru je započeo u zagrebačkom Dinamu (četiri titule prvaka i dva Kupa), a nakon uspješnih epizoda u Genoi i Sassuolu proveo je šest godina u madridskom Atleticu s kojim je osvojio UEFA Europsku ligu te španjolsko prvenstvo. U karijeri je još igrao za milanski Inter i Olympiacos.

Ranije tijekom jutra, ususret Europskom nogometnom prvenstvu u Njemačkoj, Hrvatski nogometni savez i Žuja su u zagrebačkoj Pivani premijerno predstavili himnu hrvatske nogometne reprezentacije “Najbolja kad je najteže“.

Predstavljen je i spot u kojem su ‘manekeni’ izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić, te sadašnji i bivši hrvatski reprezentativci Luka Modrić, Ivan Perišić, Joško Gvardiol, Bruno Petković, Mateo Kovačić, Mario Mandžukić, Ivica Olić, Aljoša Asanović...

"Ovo je nešto prekrasno, da se naježiš. Ovo je poruka koju mi kao savez šaljemo - zajedništvo, obitelj, najbolji kada je najteže, što se sve iscrtava u ovoj pjesmi," kazao je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Marijan Kustić.

"Ozračje u reprezentaciji je sjajno, mi funkcioniramo kao jedna obitelj, dečki se priključuju, još čekamo kapetana Luku Modrića za kojeg se nadamo da će osvojiti još jednu Ligu prvaka," dodao je Kustić.

Autor pjesme Tiho Orlić je istaknuo kako je želio napraviti nešto posebno.

"Želio sam da to ne bude tipična navijačka pjesma, želio sam opisati što smo to mi prošli od osnivanje države, pa i kroz uspjehe hrvatskog nogometa. Više nismo ‘underdogs’, već osvajači medalja. Nismo mali i to je reprezentacija pokazala," kazao je Orlić.

"Iznimno smo zahvali što smo mogli sudjelovati u ovom projektu. Svima koljena zaklecaju kada se spomenu Vatreni. Nadam se da će pjesma biti motivirajuća, a sretni smo da je rock‘n‘roll stigao na mjesto povezivanja”, dodao je Galić.

Predstavljanju pjesme i spota prisustvovao je i bivši Vatreni, sada u ulozi ambasadora HNS-a.

"Pjesma je emocija. Slušajući ovu pjesmu i vraćajući se u igračke dane mogu reći da ova pjesma pokreće, da ova pjesma donosi onu sinergiju koju uvijek krasi reprezentaciju," poručio je Vrsaljko.

Himnu poslušajte i spot pogledajte ispod:



(Hina)


Tagovi

Šime VrsaljkoHrvatska nogometna reprezentacijaVatreniEuro 2024Marijan KustićHrvatski nogometni savezHNS

Ostale Vijesti