Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports
Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports

VIDEO Vatreno polufinale u južnoameričkom stilu, Kolumbija nakon 23 godine u finalu Cope

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 11.07.24. | 08:22

U naelektriziranom dvoboju pogodak odluke postigao je Jefferson Lerma u 39. minuti

Nogometaši Kolumbije igrat će u finalu ovogodišnje Copa Americe protiv branitelja naslova Argentine nakon što su u burnom polufinalu, u Charlotteu, pobijedili Urugvaj s 1-0.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

U naelektriziranom polufinalu pogodak odluke postigao je Jefferson Lerma u 39. minuti, kada je nakon kornera glavom iz blizine pogodio urugvajsku mrežu. Unatoč vodstvu Kolumbija se našla u problemima na samom kraju prvog dijela jer je tada drugi žuti karton zaradio Munoz.

Sažetak utakmcie pogledajte OVDJE (Arenasport)

Uz igrača manje Kolumbija je kroz cijelo drugo poluvrijeme izdržala urugvajske napade i sačuvala minimalno vodstvo koje je bilo vrijedno odlaska u finale. Najbolju šansu za Urugvajce propustio je Luis Suarez koji je u 72. minuti pogodio okvir vrata. Za trofej će se Argentina i Kolumbija boriti u noći s nedjelje na ponedjeljak, po srednjeeuropskom vremenu u 2 sata ujutro, u Miamiju.

Argentina i Urugvaj su trenutačno rekorderi Copa Americe sa po 15 naslova, ali Messi i društvo sada mogu Argentinu odvojiti na samom vrhu te ljestvice. Kolumbija je kroz povijest samo jednom bila pobjednik ovog natjecanja i to 2001. godine kada je bila i domaćin. Ima i jedno izgubljeno finale, 1975. godine.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

Copa AmericaCopa America 2024Urugvajska nogometna reprezentacijaKolumbijska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti