VIDEO: Upoznajte tinejdžere koji će nositi igru Topnika sljedećih godina

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 10.12.14. | 14:39

U sinoćnjem je susretu protiv Galatasaraya Arsene Wenger uveo 17-godišnji trojac i time pokazao koliko vjeruje mlađim uzrastima Topnika.

Arsene Wenger je sinoć uzeo još jednu pobjedu u grupnoj fazi Lige prvaka, a u posljednjem je kolu slavio na uvijek teškom gostovanju u Turskoj. Galatasaray je primio četiri komada, a od toga tri unutar prvih pola sata igre. Bila je to savršena prilika za odmaranje bitnijih igrača, jer je medicinska služba s Emiratesa ionako ima pune ruke posla.

-> Kome Djedica Wenger sprema poklon za Božić? Prosjek godina 18, prosjek nastupa jedan i pol, zbroj 334 na dresovima!

Na klupi je Wenger imao neuobičajenu situaciju. Sedmorica igrača imala su u prosjeku 18 i pol godina, a priliku za svoj debitantski nastup u Ligi prvaka dobio je 17-godišnji trojac!

Francuski je stručnjak odmah nakon predaha u igru uveo presretni dvojac. Umjesto Aarona Ramseyja ušao je Ainsley Maitland-Niles, krilni napadač koji je u redovima mlađih uzrasta 'Topnika' od svoje šeste godine. To je Maitland-Nilesu ujedno bio i prvi nastup za seniore Arsenala, a time je postao drugi najmlađi igrač kluba koji je nastupio u Ligi prvaka, odmah nakon Jacka Wilsherea.

Alexa Oxlade-Chamberlainea zamijenio je Gedion Zelalem. Od uvedenog trojca, mladi je Nijemac jedini već imao poneke minute u dresu Arsenala. Nastupio je svega 19 minuta u utakmici FA kupa protiv Coventryja ranije ove godine. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li ga Englezi pokušati namamiti pod svoj krov budući da je u Engleskoj od 2006. godine.

Posljednji, ali ne i najmanje važan je Stefan O'Connor. Ovaj talentirani stoper zamijenio je Debuchyja u 77. minuti susreta i tako ispunio svoj, vrlo vjerojatno, dječački san. Prvi profesionalni ugovor s 'Topnicima' potpisao je u listopadu ove godine, a očekuje se kako bi upravo on mogao nositi obranu Arsenala za nekoliko godina.

(Foto: www.arsenal.com)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Stefan O'ConnorGedion ZelalemAinsley Maitland-NilesGalatasarayArsene WengerArsenal

Ostale Vijesti