Reuters
Reuters

VIDEO United imao prednost od 2:0, s dva autogola ostao bez pobjede protiv 'specijalista za Europsku ligu'

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 13.04.23. | 22:55

Odigrane su sve utakmice prvog kruga četvrtfinala Europske lige.

Nakon što je u ranijem terminu Feyenoord svladao Romu na De Kuipu s 1:0, u kasnijem su odigrane preostale tri utakmice prvog kruga četvrtfinala Europske lige.

Da je Sevilla apsolutni specijalist za ovo natjecanje kojeg je osvojila rekordnih šest puta, dokazala je još jednom. Večeras je na Old Traffordu Manchester United imao prednost od 2:0 sve do 83. minute susreta, domaćini su u potpunosti kontrolirali dvoboj, a onda su Malacia i Maguire dvama autogolovima Sevilli donijeli 2:2 i prednost pred uzvrat u Andaluziji koji se igra idući četvrtak. "Crveni vragovi" su gotovo 80 minuta dominirali na Old Traffordu, imali dva gola prednosti i još nekoliko prilika za treći pogodak, no Sevilla je u završnici susreta ipak uspjela izjednačiti s dva autogola domaćina.

Činilo se da će nogometaši Manchester Uniteda napraviti veliki korak prema polufinalu nakon što je na semaforu Old Trafforda u 21. minuti zasjao rezultat 2:0. Oba pogotka na utakmici za Crvene Vragove zabio je Marcel Sabitzer, i to u razmaku od 14. do 21. minute.- Prvi lijepim udarcem s nekakvih 13 metara, a drugi sedam minuta kasnije nakon kontranapada i sjajnog proigravanja Anthonyja Martiala.

Austrijski reprezentativac mogao je u 32. minuti zabiti i treći pogodak, no marokanski vratar Bono je sjajno reagirao. U 35. minuti odličnu priliku je imao i Casemiro, no njegov udarac s ruba kaznenog prostora je španjolska obrana blokirala.

Najbolju priliku za goste u prvom dijelu imao je bivši hrvatski reprezentativac Ivana Rakitić koji je u 44. minuti pucao iz slobodnog udarca sa 20 metara, ali preko gola. Manchester United je u 62. minuti imao novu veliku priliku za treći gol, no udaraca Antonyja završio je u stativi. 

Unatoč podređenoj ulozi kroz veći dio utakmice Sevilla je uspjela stići do poravnanja u posljednih 10-ak minuta dvoboja. Prvo je u 85. minuti susreta Jesus Navas pobjegao iza leđa Malacije, opalio iz mrtvog kuta, a lopta se od beka Uniteda i Davida De Gee odbila u mrežu za smanjenje Unitedovog vodstva. Autogol se pripisao Malaciji. Tu nije bio kraj Unitedovoj agoniji. Igrala se druga minu sudačke nadoknade, Ocampos je centrirao, En Nesyri pucao glavom, a lopta se odbila u glavu Harryja Maguirea koji je skreće u vlastitu mrežu.

Manchester United je, prilično bizarno, prokockao 2:0 prednost dvama autogolovima.

Svih 90 minuta za Sevillu odigrao je Ivan Rakitić, a u 25. minuti susreta zaradio je i žuti karton. Igrači Seville igrali su dosta grubo te dvoboj završili s čak pet javnih opomena. S druge strane igrači Uniteda zaradili su tri žuta kartona među kojima je bio i onaj Brune Fernandesa koji će zbog toga propustiti uzvrat na Sanchez Pizjuanu.

Golove s utakmice, na koje pravo ima Arena Sport, možete pogledati OVDJE.

Nogometaši Juventusa s minimalnih 1:0 u Torinu su svladali Sporting koji je bio bolja momčad kroz veći dio utakmice, no gol vrijedan pobjede Juventusu je donio branič Federico Gatti u 73. minuti susreta. Di Maria je ubacio, Adan otišao u prazno, Vlahović pucao glavom, no njegov udarac je na crti zaustavio Inacio, međutim Gatti je pokupio odbijanac i zabio za vodstvo torinske "Stare dame". Gosti su tijekom utakmice uputili čak 17 udaraca, spomenimo samo prilike Hidemasa Morita u 20. i 89. minuti, Sebastiana Coatesa u 29. minuti, te Nune Santosa četiri minute kasnije.

U samoj završnici prvog dijela domaći vratar Wojciech Szczesny je zatražio zamjenu. Poljak je iznenada stao, bez vidljivog razloga. Međutim, talijanski mediji navode kako je osjetio bol u prsima. Reagirali su liječnici potvrdivši kako Poljak treba zamjenu. Szczesny je izašao hodajući, ali u suzama. Dok je izlazio, prišli su mu Allegri i Bonucci s kojima je razmijenio nekoliko riječi.

Pogodak možete pogledati OVDJE.

Na pragu nove senzacije bio je belgijski Royal Union St. Gilloisea koji je u Leverkusenu poveo golom Nigerijca kojeg traže brojni europski klubovi, Victora Bonifacea, u 51. minuti susreta. Unionisti su držali minimalnu prednost sve do 82. minute kada je Florian Wirtz sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora Apotekarima donio poravnanje. Pogotke s utakmice možete pogledati OVDJE. (nr/hina)




Tagovi

Europska liga

Ostale Vijesti