Screesnhot
Screesnhot

VIDEO U HNL-u je odigrao jednu minutu, sad je zabio dvaput RB Leipzigu, ali to nije bilo dovoljno njegovom Wehenu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 27.09.23. | 22:01

Kod prvog pogotka se izborio za poziciju ispred braniča kojeg TM cijeni na 30 milijune eura pa onda sjajnim lobom matirao Gulacsija.

Nogometaši RB Leipziga kao veliki su favoriti ušli u prvo kolo DFB-Pokala gdje ih je čekao ogled protiv Wehena. Na kraju su upisali 3-2 pobjedu, ali do nje ni u kojem slučaju nisu lako došli.

Momčad Marca Rosea zabila je dva brza pogotka u prvih 45 minuta, strijelci su bili Forsberg (7.) i Šeško (18.), ali nogometaši Wehena su odbili biti statisti u ovom ogledu pa su tako već do poluvremena uspjeli smanjiti rezultat.

Igrala se 41.minuta kad je desni stoper Aghna poslao jednu dugu loptu prema Ivanu Prtajinu, 27-godišnjem hrvatskom napadaču koji nešto više od godinu dana brani boje Wehena. Nekadašnji napadač Hajduka, koji je u HNL-u odigrao točno jednu minutu kad su Bijeli slavli u Koprivnici rezultatom 2-1 u posljednjem kolu sezone 16./17., se prvo sjajno izborio za bolju poziciju pored Lukebe, potom je i izdržao jedan ‘body check’ francuskog stopera koji je u RB Leipzig stigao ovog ljeta za 30 milijuna eura iz Lyona, a onda i sjajno prebacio istrčalog Gulacsija za smanjenje vodstva gostiju.

Prtajinu je ovo bio treći pogodak u sezoni te 20. u 39. nastupu za Wehen.

Kako je Prtajin svladao ‘jedinicu’ RB Leipziga i Mađarske pogledajte OVDJE (Arenasport)

U nastavku je RB Leipzig povećao svoju prednost nakon što je Šeško u 70. minuti zabio svoj drugi pogodak, ali tri minute kasnije istu stvar napravio je i Ivan Prtajin.

Hrvat je do svojeg drugog pogotka došao nakon jednog od brojnih udaraca iz kuta koje je imao domaćin. Prvi njegov pokušaj je Gulacsi obranio, ali u popravnom ispitu Zagrepčanin je bio nepogrešiv.

Drugi pogodak Prtajina pogledajte OVDJE (Arenasport)

Do kraja utakmice Wehen nije uspio doći do poravnanja, ali su zato jako skupo prodali kožu, dok je hrvatski napadač još jednom pokazao kako je pogodio odlaskom u Njemačku te je sada samo pitanje kada će neki 'veći' klub okrenuti broj njegovih agenata i napraviti sve da ovakvog golgetera dovedu u svoje redove. (rv)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Ivan PrtajinWehen WeisbadenRB LeipzigDFB-Pokal

Ostale Vijesti