REUTERS/Murad Sezer
REUTERS/Murad Sezer

VIDEO Turci došli do domaćeg remija protiv Armenije u 88. minuti, Mkrtčjan odigrao dobru utakmicu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 08.09.23. | 23:10

Kuntzova momčad ostala je na vodećem mjestu skupine D

Bertug Yildirim spasio je Turke! Napadač Rennesa je u 88. minuti uspio zabiti za 1-1 čime je ugasio snove Armenaca koji bi, da tog pogotka nije bilo, u 6. kolo kvalifikacija za Euro ušli kao vodeća reprezentacija skupine D.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) 

U prvih 45 minuta domaćin je imao inicijativu, ali najbolju priliku propustili su gosti. I to u četvrtoj minuti dodanog vremena. Vahan Bičakčjan bio je sam nakon jednog ubačaja s desne strane, ali njegov pokušaj otišao je malo pored gola.

U nastavku, Armenci su već u 49. minuti došli do prednosti. Dašjan je bio najspretniji i najsretniji nakon velike gužve u domaćem 16-ercu te je iz blizine uspio doći do svojeg drugog pogotka za reprezentaciju.

Turci su nakon tog pogotka bacili sve karte u napad, a do pogotka vrijednog boda stigli su u 88. minuti. Neshvatljivo, Armenija je krenula po drugi pogodak, nakon čega je sjevnula kontra Turaka. Ognjen Čančarević sjajno je obranio prvi udarac Undera, ali na odbijenoj lopti bio je Yildirim koji je s kojih 18 metara uspio poentirati nakon čega je 'eruptirao' Yeni Eskişehir stadion.

Spomenimo kako je cijelu utakmicu na visokoj razini u redovima Armenije odigrao Stjopa Mkrtčjan.

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Sportklub)

Turska je ostala na prvom mjestu, ali su u ovoj utakmici primarno izgubili dva boda, a ne osvojili jedan. S druge strane, Armenija je sada bodovno izjednačena s Hrvatskom, ali uz utakmicu više.

U šestom kolu skupine D Armenija će ugostiti Hrvatsku u Jerevanu (ponedjeljak, 18 sati), dok će Latvija odmjeriti snage s Walesom i na domaćem terenu pokušati doći do svojeg prvih bodova u ovim kvalifikacijama.




Tagovi

Turska nogometna reprezentacijaArmenska nogometna reprezentacijaTurskaArmenijaEuro 2024Kvalifikacije za Euro 2024

Ostale Vijesti