VIDEO: Tko je ovdje uložio milijune? Leicester deklasirao Man City na Etihadu

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 06.02.16. | 15:38

Leicester je pobijedio s 3:1 i otišao na 6 bodova prednosti.

Etihad je šokiran već u 3. minuti. Mahrez je driblingom po desnoj strani izbacio kompletnu obranu domaćina, a Kolarovu nije ostalo ništa drugo nego da ga zaustavi prekršajem. Uslijedio je slobodan udarac tik izvan šesnaesterca. Loptu je namjestio Mahrez, jedan njegov suigrač napravio varku da će on uputio udarac, ali je Alžirac sam izveo udarac i pogodio Hutha na petercu koji je ubacio loptu u domaću mrežu.

Taj je gol dosta pomogao Leicesteru u razvijanju taktike. 'Lisice' su se lukavo povukle, pustile 'Građanima' da kontroliraju loptu, ali uglavnom u svojoj sredini i na centru. Onih nekoliko akcija koje su došle blizu gostujućeg kaznenog udarca zaustavila je obrana na čelu s danas izvanrednim Huthom.

S druge strane Leicester je prijetio svojim najjačim oružjem – kontrama i brzim napadima. Već do 11. minute šanse su imali Vardy i Drankwater, a City nije uspio uspostaviti kontrolu nad utakmicom i stvoriti veći pritisak. To im je uspjelo tek u samoj završnici prvog dijela kada su šanse imali Kolarov i Sterling, ali se Leicester uspio obraniti i na odmor otići s minimalnom prednošću.

Domaći navijači su vjerojatno očekivali da njihovi igrači nastave s pritiskom u drugom poluvremenu, ali se dogodio novi šok. Mahrez je dobio loptu od Kantea, sjurio se prema šesnaestercu i lakoćom s 13-14 metara savladao Harta.

Nije to bilo dosta 'Lisicama'. U listu strijelaca se pokušao upisati Okazaki, ali je Hart zaustavio njegov udarac. S druge strane su još jedan nalet domaćina predvodili Yaya Toure, Fernando i Sterling, ali nisu uspjeli zabiti gol.

A zabio je ponovo Huth. U 60. minuti korner je s lijeve strane izveo Fuchs, a u skoku je najviši bio njemački stoper koji je ovim golom definitivno zaslužio status junaka utakmice. Manchester City – Leicester 0:3! Nevjerojatne scene na Etihadu!

I dok su se domaći navijači pogledavali u nevjerici, skupina gostujućih se naslađivala viđenim. 'Možemo li s vama igrati svaki tjedan', zvonilo je stadionom Manchester Cityja...

Nakon 3:0 nije bilo previše uzbuđenja. Igrači Cityja su malo pali, a njihovi pokušaji su se uglavnom odbijali od obranu gostiju, sve do 87. minute. Tada je Celina ubacio, a Agüero na loptu savršeno uletio i postigao svoj 14. gol u sezoni. Pokušao je Argentinac minutu kasnije dodatno smanjiti rezultat, ali je Schmeichel zaustavio njegov udarac. Bila je to posljednja prava šansa na utakmici.

Leicester je ovom pobjedom napravio veliki korak prema možebitnoj titulu prvaka Engleske. Sada su se 'Lisice' odvojile na 6 bodova prednosti nad Manchester Cityjem, a do kraja sezone ostalo je još 13 utakmica. 'Građani' nakon ovog kola mogu pasti i na četvrtu poziciju ako Tottenham i Arsenal pobijede.

Premiership, 25. kolo:

Manchester City – Leicester 1:3 (Agüero Huth 3', 60', Mahrez 48')

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

(Foto: Action Images)

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Tagovi

Robert Huth

Ostale Vijesti