REUTERS/Wolfgang Rattay
REUTERS/Wolfgang Rattay

VIDEO The Invincibles, ali u Njemačkoj: Kaiserslautern ostao bez senzacije, Bayeru i DFB-Pokal!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 25.05.24. | 22:30

Poraz u finalu Europske lige malo je prodrmao Xabijevu družinu, ali drugoligašu nije bilo dovoljno ni 45 minuta s igračem više da bi kreirali senzaciju.

Očekivana pobjeda Bayer u finalu DFB-Pokala pokala proslavit će se u dva njemačka grada, Leverkusenu i Hoffenheimu. Razlog slavlja u gradu iz kojeg sam klub, odnosno tvornica, dolazi nije potrebno naglašavati, dok će u malenom mjestašcu Hoffenheim, koje broji 35 tisuća stanovnika (maksimalni kapacitet stadiona je 30.150 sjedećih mjesta), popiti dana jedna tura ekstra budući da je pobjeda Xabijeve družine osigurala Kramariću i ostatku društva plasman u Europsku ligu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Neki su vjerovali da bi Bayer mogao kiksati i ove subote nakon što ih je Božica, odnosno čudesni Lookman, ispreskakao u finalu Europske lige, ali Xabijeva družina ipak je pronašla put do pobjede. Doduše, puno teže od očekivanog, ali kao da će se toga itko sjećati za godinu ili dvije.

Jasno, u sudaru novog prvaka Bundeslige i Kaiserslauterna, momčadi koja se nalazi u donjem domu Bundeslige 2, mnogi su očekivali jednu jednosmjernu ulicu. Ali, nije to baš bila ‘šetnja kroz park’. Istina, rano je poveo Bayer, već u 16. je Xhaka bio precizan za 1-0, ali onda je neposredno prije odlaska na predah, u 44. minuti, reprezentativac Obale Bjelokosti, Odilon Kossounou, dobio drugi žuti karton.

Pogodak odluke pogledajte OVDJE (Sportklub)

Na Olympiastadionu u Berlinu, gdje je bilo više navijača Kaiserslauterna no Bayera, drugoligaš u drugom poluvremenu ipak nije uspio kreirati senzaciju. Štoviše, budući da je vrag odnio šalu i jer su znali da su numerički nadjačani, Bayer je počeo igrati još bolje. Nisu nešto naročito napadali, ali isto tako ni dopustili neke velike prilike pred svojim golom.

Josip Stanišić u igru je ušao u drugom dijelu, dok Nikola Soldo, 23-godišnji hrvatski stoper koji je ovu sezonu proveo baš u redovima K'lautern gdje je na posudbi iz 1.FC Kölna, za utakmicu uopće nije ni konkurirao. Soldo je, zanimljivo, odigrao kompletnu utakmicu u drugoj rundi DFB-Pokala kad je K’lauten svladao njegovu matični klub s 3-2, igrao je potom i u osmini finala (2-0, 1. FC Nürnberg), da bi onda četvrtfinale i polufinale odgledao s klupe.


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

KaiserslauternBayer LeverkusenDFB-PokalXabi AlonsoJosip StanišićNikola Soldo

Ostale Vijesti