Reuters/John Sibley
Reuters/John Sibley

VIDEO Svađa Kloppa i Salaha, Bowen pogotkom i asistencijom izbacio Redse iz svih kombinacija za naslov!

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 27.04.24. | 15:28

Krilni napadač West Hama postao je – vjerovali ili ne – prvi igrač u povijesti kluba koji je u jednoj sezoni postigao 20 pogodaka.

Do početka travnja, situacija je bila vrlo dobra. Čak i odlična. Liverpool je usprkos najavi Kloppa da odlazi na kraju sezone hrabro koračao prema naprijed, navijači su živjeli u uvjerenju da će Redsi na kraju osvojiti naslov iako Arsenal i City također igraju vrlo dobro, ali unazad mjesec dana, sve njihove nade su rasplinule.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prvi 'kiks' bio je remi protiv Uniteda, potom je uslijedilo ispadanje iz Europske lige od Atalante, da bi onda prije samo tri dana u gradskom derbiju Everton došao do 2-0 pobjede protiv favorizirane Kloppove momčadi. Smijao se Nijemac pored igrališta, izgledao je kao da mu ništa nije jasno, ali taj kiseli osmjeh sada mu je skinuo Jarred Bowen koji je s pogotkom i asistencijom glavni osumnjičeni zašto Liverpool protiv West Hama nije uspio doći do pobjede. Na kraju, na semaforu je stajalo 2-2, a iako su gosti imali nešto više prilika na utakmici, ne može se reći da momčad Davida Moyesa nije zaslužila bod u ovom ogledu.

Čekićari su poveli u 43. minuti kad je Bowen pronašao put do mreže. Bio je to njegov 20. pogodak ove sezone u svim natjecanjima za West Ham, čime je postao prvi igrač u povijesti kluba s tim ostvarenjem. Nadalje, Bowenu je ovo bila treća utakmica zaredom da je zabio Liverpoolu, a igrač kojem je to prije njega pošlo za rukom, odnosno nogom, bio je legendarni Geoff Hurst koji je boje Čekićara branio od 1958. do 1972. godine.

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arena Sport)

U drugom dijelu gosti su došli do poravnanja nakon pogotka Robertsona u 48. minuti, da bi onda u 65. lopta još jednom završila iza leđa Areole koji je postigao autogol.

U tom trenutku Klopp nije mogao sakriti osmjeh s lica, njegova momčad po tko zna koji put ove je sezone uspjela vratiti rezultatski minus, ali onda je u 77. minuti Antonio sjajno poentirao glavom nakon dodavanja Bowena što je prilično uznemirilo goste.

Četiri minute kasnije, Klopp je u igru odlučio ubaciti Mohameda Salaha koji već neko vrijeme ima problema s ozljedom, ali netom prije nego što je Egipćanin ušao u igru, odnosno dok je čekao prekid uz aut-liniju, on i Klopp su se posvađali u toj mjeri da je Nunez morao odvući napadača Liverpoola kako situacija ne bi dodatno eskalirala!


Do kraja utakmice gosti su imali jednu veliku priliku kad je u 89. Elliot pogodio vratnicu, ali nešto više od toga nisu napravili. Iako su Redsi ove sezone postigli 11 pogodaka u sudačkoj nadoknadi, do svojeg 12. ipak nisu uspjeli doći što im je jako poremetilo planove da ove sezone mogu doći do naslova prvaka.

S ovim bodom Liverpool je ostao na trećem mjestu iza Cityja koji ima bod više i dvije utakmice manje te Arsenala koji ima dva boda više, ali samo utakmicu manje. Pozicija West Hama također je ostala nepromijenjena te su oni do daljnjeg na osmom mjestu. (ri)



Tagovi

Jurgen KloppMohamed SalahLiverpoolWest HamPremier liga

Ostale Vijesti