Foto: Josip Regović/PIXSELL
Foto: Josip Regović/PIXSELL

VIDEO Sopić: “Naravno da smo vježbali i 11-erce, ali nećemo si lagati, idemo pobijediti i osigurati prolaz u 90 ili 120 minuta”

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 02.04.24. | 12:19

Trener nogometaša Rijeke pred novinarima uoči polufinalnog sraza s Lokomotivom (srijeda, 16 sati, Kranjčevićeva, MAX Sport 1)

Pobjeda protiv Rudeša je arhivirana i nogometaši Rijeke u srijedu 3. travnja od 16 sati gostuju u Kranjčevićevoj ulici u zagrebu kod Lokomotive u polufinalnoj utakmici hrvatskog Kupa. Motiv je jasan, da Sunce ponovno obasja Kvarner…

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Na putu do polufinala Bijeli su pobijedili Libertas (9-0), Cibaliju (3-1) i Rudeš (1-0), a sada će u jednoj utakmici pokušati nadjačati i Lokomotivu te izboriti deveti finale Hrvatskog kupa.

“Očekuje nas zahtjevna utakmica na zahtjevnom terenu u Kranjčevićevoj ulici protiv jako dobre, mlade, poletne i rastrčane momčadi Lokomotive koja je, ako se ne varam, ove godine poražena samo protiv nas na Rujevici. U jako dobroj su formi, igraju dobar nogomet, ali s druge strane imam maksimalno povjerenje u momčad, u dečke koji će sutra istrčati. Nemamo si što lagati, idemo pobijediti utakmicu i osigurati prolaz nakon 90 ili 120 minuta. Nema prevelikih skrivanja, istrčat ćemo s respektabilnom momčadi i nadam se da ćemo ove godine gledati hrvatski kup, Rabuzinovo Sunce na Rujevici”, rekao je Željko Sopić.

“Jesmo li vježbali jedanaesterce? Uvijek imamo trojicu, četvoricu igrača koji ih izvode. Naravno da ćemo ih ponoviti uoči susreta, mislim da je to osnova koji bi svaki klub i trener trebali raditi uoči svake kup-utakmice. Mogućnost produžetaka i jedanaesteraca uvijek postoji. Mi ćemo se pripremiti pa ćemo vidjeti.”

Trener Rijeke naglasio je i na što će posebno upozoriti svoju momčad.

“Protiv mlade i trkački moćne momčadi ne želite ući u njihov mlin i igrati napad za napad nego imati kontrolu utakmice i na svoju kvalitetu doći do prilika kojima bi prošli u finale kupa. Ako se protiv Lokomotive igra napad na napad i dozvoli njihovim brzim, poletnim i hitrim igračima da vas kontriraju onda i puno jače momčadi od Rijeke imaju problema.”

Osjeti li se veći pritisak budući da je jedna utakmica, eliminacijska?

“Ja ne osjećam nikakav pritisak, treniramo kao i do sada. Naravno, što se više bliži finale možda je neki veći pritisak u zraku, ali moji igrači i ja to ne osjetimo. To ne znači da neće biti tako kada utakmica počne. Napravit ćemo stvarno sve da prođemo u finale kupa i prikažemo što bolju igru”, zaključio je trener Rijeke.

Video konferencije za medije pogledajte ispod:


(G)


Tagovi

Željko SopićHNK RijekaHrvatski nogometni kupRabuzinovo SunceNK Lokomotiva

Ostale Vijesti