REUTERS/Phil Noble
REUTERS/Phil Noble

VIDEO Slot je položio prvi pravi ispit sezone: Redsi bolji od Chelseaja na Anfieldu

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 20.10.24. | 19:33

Liverpool nije mario za dojam, Liverpool je protiv PLavaca tražio isključivo pobjedu - na bilo koji način

Ogled na Anfieldu ponudio je i puno dobrih stvari, nešto malo manje loših, priznatih i nepriznatih pogodaka, penala i na koncu – pobjedu 2-1 Liverpoola za povratak na vrh Premierlige.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ovo je do sada bio daleko najteži ispit za Liverpool i trenera Arnea Slota do sada, a pobjedom nad Chelseajem koji, valja i to reći, nije bio daleko od boda, Redsi su pokazali da ove sezone imaju itekako ozbiljne namjere. Liverpool je pokazao da igra ipak nešto drugačiji, možda čak pragmatičniji nogomet nego što je to bio slučaj pod Jürgenom Kloppom. Sada, primjerice, prednja trojka ne napada luđački posljednju liniju, nego se čak 'detonator', dodavanje prema određenom igraču nakon čega se ide u pokušaj oduzimanja posjeda.

Chelsea je, pak, pod Enzom Marescom postao momčad koja ima puno više lopte u nogama, koja se ne boji inicijative, koja kreira i zabija. Ovog puta je, doduše, zabila premalo, a nije da se ofenzivci londonskog sastava nisu nalazili u prilikama.

Ozbiljnije se na Anfieldu počelo zahuktavati u 27. minuti kada je Salah pao u kaznenom prostoru kad ga je Colwill sapleo, ali sudac Brooks je bio na metar od situacije i odmah odmahnuo rukom. Dvije minute kasnije, Liverpool je ipak zaradio penal. Colwill je sada nespretno srušio Curtisa Jonesa, Salah je zatim preuzeo odgovornost i pogodio za vodstvo.

Drugi dio donio je nešto konkretniji Chelsea kojemu je u prvom dijelu prilično nedostajao učinak najboljeg igrača Colea Palmera. Umjesto njega, iskočio je Jackson koji je u 48. Minuti donio izjednačenje na asistenciju Caiceda.

I dok su gostujući navijači (a i igrači) bili u slavljeničkom raspoloženju, Liverpool je izjednačio. Slotovi momci izveli su jedan blitzkrieg, Salah je uputio sjajan ubačaj u kazneni prostor Plavaca, Jones je prepoznao njegovu namjeru i sjajno se snašao na drugoj stativi, ubacivši loptu u mrežu pored Sancheza.

Uslijedio je veliki pritisak Chelseaja, Palmer je pokušavao pronaći svoje suigrače u opasnim situacijama, ali Marescini igrači su na koncu ostali prilično sterilni pred protivničkim vratima.

Pogotke pogledajte OVDJE (Arena Sport)




Tagovi

Premier ligaLiverpoolChelsea

Ostale Vijesti