REUTERS/Alessandro Garofalo
REUTERS/Alessandro Garofalo

VIDEO Šampionska pjesma Nerazzurra na San Siru: Inter proslavio naslov pred ogorčenim navijačima Milana!

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 22.04.24. | 22:28

Velika fešta pred mrskim rivalom

Navijači Milana su naricali, motivirali, pa čak i prijeteći upirali prstom prema svojim nogometašima, ali na koncu nisu mogli izbjeći 'poniženje': Inter je, naime, kao gost na San Siru slavio s 2-1 protiv ljutog gradskog rivala i usput proslavio osvajanje naslova prvaka!

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ogled je od samog starta pripao Nerazzurrima. Lautaro Martinez imao je prvi udarac na utakmici, pucao je u osmoj minuti nakon dodavanja Darmiana, no pored gola. U devetoj minuti je zaiskrilo na terenu nakon što je Adli pokosio Barellu, a svoj pravorijek morali su dati i ostali igrači Milana i Intera, uključujući i igrače s klupe.

Onda je u 18. minuti stiglo vodstvo Intera, Acerbi je ostao usamljen u srcu kaznenog prostora nakon prebacivanja glavom iz kornera i relativno jednostavno je pogodio u mrežu za 1-0.

Mogao je Inter i do većeg rezultatskog odmaka kada je u DiMarco probio lijevi bok u 25. minuti, pa povratnom loptom uposlio Martineza koji je mrtvi zicer poslao preko gola!

Nekoliko minuta kasnije i domaćin je imao veliku šansu. Leao je lijepo prošao obranu Intera i bio u dobroj situaciji, ali je pucao ravno u Sommera. Inače, Leao je bio najaktiviniji igrač Milana, ali ima sličan problem u igri kakav ima i krilni igrač Man. Cityja Jeremy Doku. I jedan i drugi su majstori igre jedan na jedan i znaju kako si otvoriti prostor driblingom, ali obojica zatim imaju i problem završnog dodira, bilo asista ili pogotka. Leao je večeras imao nekoliko sjajnih prodora, ali i jednako loših odluka nakon toga...

Inter je i u drugi dio krenuo jednako silovito kao i u drugi, navaljivali su igrači Inzaghija prema vratima protivnika, a onda su već u 49. minuti naplatili odlučniju igru impresivne solo-akcije Marcusa Thurama koji je prošao pored trojice igrača Milana i onda zabio s ruba šesnaesterca u bliži kut.

Kada je već krenula šampionska pjesma navijača Intera povodom osvajanja 20. Scudetta, Milan je uveo malo napetosti u utakmicu. Tomori je u 80. donio malo nade domaćim navijačima pogotkom za 1-2.

Golove pogledajte OVDJE (Arena Sport)

No podignulo je to i tenzije na terenu, pa je u samom finišu došlo do tučnjave na terenu iz koje su s crvenim kartonima izašli Hernandez kod Milana i Dumfries kod Intera.

Onda je i Calabria zaradio crveni karton zbog udaranja Frattesija. Nakon što se stvar rasčistila, Inter se obranio do konca utakmice i šampionska večer je i službeno mogla početi!





Tagovi

Serie AInterMilan

Ostale Vijesti