Momo Yansane je na slici lijevo. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Momo Yansane je na slici lijevo. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

VIDEO Rijeka dovela napadača koji je sa Šerifom srušio Dinamo asistiravši "Livaji za siromašne"

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 09.09.23. | 12:29

Napadač iz Gvineje potpisao je dvogodišnji ugovor

Sjećaju se Dinamovi navijači 17. kolovoza 2021., kad im se neočekivano raspleo san da nakon četvrtfinala Europske lige Modri igraju u skupini Lige prvaka. Tog je dana, naime, Šerif u Tiraposlju razmontirao tadašnju momčad Damira Krznara 3-0, nedostižno za uzvrat u Maksimiru u kojem je jedva izbjegnut novi poraz (0-0), a velike probleme hrvatskom prvaku u glavnom gradu takozvanog Pridnjestrovlja na lijevom je krilu zadavao Momo Yansane. Danas 26-godišnji napadač iz Gvineje koji je upravo postao novi igrač Rijeke, u koju je došao kao slobodan igrač, pa za njega ne vrijedi prijelazni rok.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nećemo sada lamentirati je li Dinamo mogao dovesti nekog od svojih tadašnjih ‘krvnika’, uostalom vidjet ćemo uskoro u kakvoj je formi Yansane, koji je tada asistirao Dimitriosu Kolovosu, “Livaji za siromašne”, za 2-0 u 54. minuti. Preostala dva pogotka zabio je Adama Traore, a utakmica se pamti i po ozljedi Dine Perića koji je morao napustiti igru u 21. minuti, nakon čega je ušao Moubandje i zagrebačka su kola krenula nizbrdo, no kako nije svako zlo za zlo, Dinamo se kasnije konsolidirao te unatoč smjeni trenera dočekao osminu finala Europske lige u kojoj je ispao od Seville.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Momo Yansane je, pak, skupio 19 nastupa u Ligi prvaka i Europskoj ligi za Šerif, zabio je u sezoni 2021./2022. protiv Šahtara u pobjedi 2-0 u skupini Lige prvaka u kojoj je moldavski prvoligaš kasnije igrao i protiv Real Madrida (slavio na Santiago Bernabeuu 2-1) i Intera, a u kvalifikacijama osim Dinama izbacio i C. zvezdu.

Ove je sezone u europskim kvalifikacijama zabio je dva gola protiv BATE Borisova (5-1) u kvalifikacijama za Europsku ligu.

Yansane je s Rijekom dogovorio dvogodišnju suradnju, te bi se trebao priključiti momčadi idućeg tjedna, objavio je klub s Rujevice na svojim službenim stranicama.

Sažetak utakmice Šerif - Dinamo s Yansaneovim bravurama pogledajte OVDJE. (rv)



Tagovi

Momo YansaneHNK RijekaHrvatska nogometna ligaLjetni prijelazni rok 2023Liga prvakaGNK DinamoŠerif

Ostale Vijesti