Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

VIDEO Rapsodija na Rujevici: Hrvatska krasnim golovima napunila mrežu Sjeverne Makedonije

pon. 03.06.24. | 17:00

U prvoj provjeri uoči Eura, izabranici Zlatka Dalića oduševili su navijače visokom pobjedom, ali i lijepim potezima

Prva pripremna utakmica u operaciji kodnog imena Euro u Njemačkoj uspjela je! Hrvatska je s uvjerljviih 3-0 pobijedila Sjevernu Makedoniju i na najbolji način najavila gostovanje u Portugalu, što će biti tzv generalka prije puta u Njemačku.

Dvostruki strijelac bio je Lovro Majer, a jedan gol zabio je Marco Pašalić.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Vatreni su rutinski odradili posao protiv suparnika koji je trebao biti priprema za Albaniju s kojom se Hrvatska, uz Italiju i Španjolsku, nalazi u grupi B.

Hrvatska je do ove utakmice odradila pet treninga, no još uvijek nije u kompletnom sastavu. Izbornik Zlatko Dalić za susret na Rujevici nije imao na raspolaganju četvoricu igrača. Nikola Vlašić još nije posve spreman, Luka Modrić je u subotu igrao utakmicu finala Lige prvaka te će u Rijeku doći u utorak ujuro, dok su se Mario Pašalić i Marcelo Brozović priključili tek danas.

Od prve minute je zaigrao Ivan Perišić, a priliku u veznoj liniji dobio je Martin Baturina, na nešto povučenijoj poziciji od one koju ima u Dinamu. Napad su predvodili Bruno Petković u vrhu, Perišić na lijevoj strani, a Lovro Majer na desnom krilu, a iza njih Kramarić.

Hrvatska je iz prve prilike povela. Majer je u 10. minuti sjano pogodio iz slobodnog udarca s više od 20 metara, gostujući vratar Stole Dimitrievski nije se ni pomaknuo. Bio je to sedmi gol veznjaka Wolfsburga u hrvatskom dresu.

U 45. minuti Majer je zabio za 2-0 postigavši i svoj osmi pogodak u dresu nacionalne vrste. Bila je to sjajna akcije dvojice sadašnjih i jednog bivšeg Dinamovca. Baturina je nakon odličnog prodora uposlio Petkovića koji je petom ostavio za Majera, a ovaj sjajno pogodio za 2-0.

Dalić je pružio priliku i Budimiru, Pjaci, Ivanušecu, Pongračiću i Marcu Pašaliću, dok su iz igre izašli Petković, Perišić, Kramarić, Erlić i Baturina.

Konačnih 3-0 u 80. minuti je postavio ljubimac Rujevice, Marco Pašalić postigavši prvijenac u hrvatskom dresu. Pjaca je ubacio s lijeve strane do Budimira koji je pucao glavom, obranio je Dimitrievski, a napadač Rijeke pospremio odbijanac za 3-0.

Hrvatska - Sjeverna Makedonija 3-0

Stadion: Rijeka, Rujevica. Gledatelja: 8.030

Strijelac: 1-0 Majer (10.), 2-0 Majer (45., Petković), 3-0 M.Pašalić (80.)

Hrvatska (4-2-3-1): Livaković - Juranović, Vida, Erlić (66. Pongračić), Sosa - Baturina (66. M.Pašalić), Kovačić (od 46. Sučić) - Majer, Kramarić (od 55. Ivanušec), Perišić (od 59. Pjaca) - Petković (od 59. Budimir)

Sjeverna Makedonija (3-5-2): Dimitrievski - Zajkov, Velkovski, Musliu - Ashkovski (od 57. Mitrovski), Atanasov (od 57. Konstatinov), Alimi, Elmas, Alioski - Miovski, Trajkovski

Pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Nova TV)

Tijek utakmice:


Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaVatreniZlatko DalićMakedonijaMakedonska nogometna reprezentacijaSjeverna MakedonijaHrvatski nogometni savezhrvatski nogometHNSpripremne utakmicepripremeprijateljskaPrijateljska utakmica

Ostale Vijesti