REUTERS/Alberto Lingria
REUTERS/Alberto Lingria

VIDEO Prvo euro-slavlje za Jurića, pobjede upisali i Šutalo i Matanović

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 24.10.24. | 21:07

PAOK Dominika Kotarskog je u Solunu gubio od Viktorije Plzen s 0-2, ali je uspio izboriti bod odigravši 2-2

Nogometaši Rome, koje vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić pobijedili su kijevski Dynamo s 1-0 u susretu 3. kola Europske lige upisavši prvu pobjedu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Pogodak odluke zabio je Ukrajinac Artem Dovbik iz jedanaesterca u 23. minuti utakmice nakon što je kazneni udarac skrivio Taras Mihavko oborivši Tomasa Baldanzija.

Pogodak pogledajte OVDJE (Arena Sport)

Za Romu je ovo bila prva pobjeda nakon remija od Athletic Bilbaoa i poraza od Elfsborga. S druge strane je kijevski sastav upisao i treći poraz.

Ajax je na gostovanju u Bakuu pobijedio Qarabag s 3-0 barem privremeno preuzevši vrh ljestvice.

Jedan od ključnih trenutaka utakmice dogodio se u 15. minuti kada je domaći veznjak Romao zaradio crveni karton. Ajax je s igračem više poveo u 36. minuti golom Kennetha Taylora na asistenciju Wouta Weghorsta. Korak bliže pobjedi "kopljanici" su stigli u 74. minuti kada je Weghorst realizirao kazneni udarac, a sve dvojbe oko pitanja pobjednika su otklonjene tri minute kasnije kada je Chuba Akpom zabio za 3-0.

Pogotke pogledajte OVDJE (Arena Sport)

Domaćin je u 80. minuti ostao i bez isključenog Elvina Cafarqulijeva koji je sakupio dva žuta kartona. Za gostujući sastav je cijeli susret odigrao Josip Šutalo, dok Fabijan Buntić nije nastupio na suprotnoj strani.

Gostujuća tri boda osvojio je i Real Sociedad porazivši u Beogradu Maccabi Tel Aviv s 2-1. Jon Pacheco (19) i Sergio Gomez (64) su zabili za baskijski sastav, dok je poraz domaćina ublažio Dor Turgeman (82). Simon Sluga nije branio za izraelski sastav, dok je Luka Sučić otpao s liste kandidata nakon što je bio pozitivan na Covid.

Sociedad nakon tri kola ima četiri boda, a Karabag je još uvijek na "nuli".

Eintracht je tek u drugom poluvremenu slomio latvijski RFS slavivši s 1-0, a gol odluke zabio je Hugo Larsson (79). Igor Matanović je za njemački sastav igrao do 74. minute

Njemački sastav ima sedam, a RFS tek jedan bod.

PAOK je u Solunu gubio od Viktorije Plzen s 0-2, ali je uspio izboriti bod odigravši 2-2.

Milan Havel je doveo goste u vodstvo u 31. minuti, a osam minuta kasnije je Matej Vydra zabio i drugi gol za češki sastav. Smanjio je Tarik Tissoudali u 84. minuti, a izjednačio je Abdul Rahman u trećoj minuti nadoknade.

Za PAOK, kojem je to prvi bod, je branio Dominik Kotarski. Viktorija je na tri boda.

Midtjylland je porazio Royale Union SG s 1-0, a strijelac je bio Ousmanea Diao (18). Za goste je Franje Ivanović zaigrao od 64. minute.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Europska ligaRomaIvan JurićAjaxJosip ŠutaloEintracht FrankfurtIgor Matanović

Ostale Vijesti