VIDEO Prvak Azije promašio deseterac nakon isteka vremena, prvak Afrike u 1/4 finalu!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 26.09.24. | 16:25

Iran i Maroko odigrali su ljepoticu osmine finala Svjetskog prvenstva u futsalu.

Nakon Brazila, Paragvaja, Ukrajine i Venezuele u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u futsalu plasirao se i prvak Afrike Maroko koji je u 'ludoj utakmici', možda i ljepotici dosadašnjeg dijela turnira, pobijedio prvaka Azije Iran s 4-3. Maroko je na odmor otišao s velikom prednosti od 4-1 golovima Khalida, Rafieipoura (autogol), El Mesrara i Raissa, no Iran se brzim golovima Tayebija i Oladghobada, do 22. minute, približio na gol zaostatka.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Idućih 18 minuta Iranci su pokušali stići do četvrtog gola i izjednačenja, no Marokanci su igrali fanatičnu obranu. Prvak Afrike sačuvao je svoju mrežu netaknutom, no, po isteku 40. minute, Iranci su zatražili VAR provjeru jer su smatrali da je igrač Maroka Anas El Ayyane namjerno udario igrača Irana u lice. VAR snimku pregledavali su Daniel Matković Hrvat koji sudi pod zastavom Švicarske te Nikola Jelić, elitni hrvatski sudac koji je triput proglašen najboljim futsalskim sucem na svijetu, a iza sebe ima brojna finala Lige prvaka i velikih natjecanja.

Nakon višeminutnog pregledavanja, Matković i Jelić zaključili su kako udarac El Ayyane nije bio za crveni karton, ali su dosudili prekršaj za Iran. Kako je Maroko bio na pet faulova, taj prekršaj značio je 10-erac za Iran, iako je na semaforu stajalo 00:00. Loptu je na deseterac postavio Sajad Yousef Khah i pogodio - stativu. Iran je tako propustio najbolju moguću priliku za izjednačenje i odlazak u produžetke, a Maroko je, drugi turnir u nizu, izborio plasman u četvrtfinale.

Prije tri godine u Litvi Marokance je u toj fazi natjecanja zaustavio Brazil s 1-0 pobjedom.

U četvrtak je još na rasporedu utakmica Portugal - Kazahstan, a posljednje utakmice osmine finala igraju se u petak, Tajland protiv Francuske (14.30) i Arentina protiv Hrvatske (17.00).





Tagovi

iranska futsal reprezentacijamarokanska futsal reprezentacijaFutsalsvjetsko prvenstvo u futsaluSvjetsko prvenstvo u futsalu 2024

Ostale Vijesti