VIDEO: Prošlo je pet godina od ludog rimskog derbija i najluđeg komentatora

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 18.04.15. | 16:42

Prošlo je točno pet godina od jednog od najluđih gradskih derbija između Lazija i Rome u novijoj povijesti.

Svaka utakmica između ova dva suparnika nosi veliku napetost, a ovu će navijači, pogotovo oni Romini, dugo pamtiti. Igralo se 34. kola Seria A, Roma se s Interom borila za naslov, a Lazio je bio prosječan. No, to u ovakvim susretima nikad ništa ne znači.

Roma je loše odigrala prvih 45 minuta, Lazio je vodio s 1:0 od 14. golom Rocchija, a Claudio Ranieri se na poluvremenu odlučio na riskantan potez – ostavio je na klupi Tottija i De Rossija, a uveo Meneza i Taddeija. I pogodio. Doduše, Edoarda Reju, koji je tada vodio Lazio, je prije toga 'uništio' Julio Sergio.

Vratar Rome je u 47. minuti obranio penal Floccariju i dao nadu svojoj momčadi za pozitivnim rezultatom, a ubrzo je uslijedio preokret. U 53. je Taddei izborio jedanaesterac kojeg je uspješno realizirao Vučinić, a Crnogorac je odigrao i ključni potez utakmice. On je u 63. minuti topovskim udarcem iz slobodnog udarca donio pobjedu Romi.

Rimljani su, na kraju, ipak izgubili naslov koji je otišao u Interove ruke, ali će im u pamćenju ostati ova utakmica, baš kao i ludost tv-komentatora Carla Zampe. Ovaj je osvjedočeni navijač Rome na ovoj utakmici doživio nevjerojatne promjene raspoloženja. Od potpunog potonuća uoči izvođenja jedanaesterca, preko ludog slavlja Vučinićevog prvog gola, do potpune euforije i ekstaze nakon pobjedonosnog pogotka. Za anale!

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Carlo ZampaMirko Vučinić

Ostale Vijesti