REUTERS/John Sibley
REUTERS/John Sibley

VIDEO Portugal ludim preokretom u samom finišu slomio hrabre Čehe!

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 18.06.24. | 22:36

Jurili su pogodak obje reprezentacije, a onda je u samom finišu Conceicao, igrač koji je ušao samo dvije minute prije toga u igru zabio za pobjedu!

Sat vremena ogleda na kišom natopljenom travnjaku u Leipzigu moglo se jednostavno sumirati jednom rečenicom: Portugal je napadao, a Česi se branili. A onda su se razograli i jedni i drugi! Mreže su se tresle s obje strane, a na koncu je Portugal u samom finišu stigao do vrijedne pobjede od 2-1!

Čitavo prvo poluvrijeme Portugal je igrao 'viktorije' na polovici Čeha, vratar Stanek je morao preslagivati obrambeni blok ispred sebe, imao je dosta posla, a njegovi igrači nisu pronalazili način kako se izvući iz čvrstog stiska Portugalaca.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Od starta je bila jasna motivacija Portugala, primjerice, kapetan Cristiano Ronaldo je već bio u punom sprintu prema češkom golu i prije nego je lopta krenula s centra.

U osmoj minuti je stigla i prva prilika momčadi Roberta Martineza, baš preko 39-godišnjeg Ronalda. Fino je prošao Leao po lijevoj strani, ubacio je loptu u sredinu kaznenog prostora, ali udarac C. Ronalda glavom nije bio precizan.

Nastavili su Portugalci kombinirati sve do 24. minute kada je Fernandesu dojadilo dodavati se u krug pa je odapeo s 25 metara i zaradio 'tek' udarac iz kuta. Tada već peti po redu za Portugal.

Portugal napada, Česi se brane. Ovako je najlakše opisati prvih 45 minuta u Leipzigu. Gotovo cijelo poluvrijeme Portugalci pletu mrežu oko vrata Staneka, ali nikako da naprave korak više i zabiju pogodak za vodstvo.

Do kraja poluvremena još su se odvile dvije zanimljive stvari na terenu. U 39. minuti je Leao pomalo sramotno simulirao, a u očajnom pokušaju da iznudi jedanaesterac sudac Gudia nagradio ga je žutim kartonom.

U 45. minuti Ronaldo se znalački okrenuo u kaznenom prostoru Čeha nakon što je dobio loptu, ali pucao je ravno u vratara Staneka.

Portugalcima je, dakle, nedostajalo mirnoće i kvalitetnog rješenja u završnici, dok su Česi savršeno odrađivali zacrtani plan. Čak su se i ohrabrili izaći nekoliko puta prema naprijed po desnom krilu, imali nekoliko centaršuteva, no je bilo sve. Portugal je imao preko 70 posto posjeda lopte i dvostruko dodavanja više...

Ista priča ponovila se i u drugom dijelu, pokušavali su kod Portugala Dalot i Ronaldo, a onda je Češka iz ničega stigla do pogotka u 62. minuti. Provod je sjajnim udarcem zabio za vodstvo, šokiravši pritom Portugalce.

Gol je, međutim, razdrmao Portugal koji je odmah jurnuo po izjednačenje i sedam minuta kasnije stiglo je poravnanje rezultata. Loptu je glavom prebacio Mended, Stanek je odbio, ali samo u potkoljenicu Hranača koji je spakirao loptu u vlastitu mrežu.

Imali su Česi u 81. minuti još jednu sjajnu priliku, nakon jednog blokiranog udarca, pucao je Souček s vrha šesnaesterca, ali lopta ide pored vrata.

Dalot je nakon toga zabio pogodak, tribine su eruptirale, ali onda se podignula ruka suca Guide koji je nakon signala uz VAR sobe označio zaleđe! Ronaldo je bio taj koji je prije toga bio u nedozvoljenoj poziciji. Jurili su pogodak obje reprezentacije, a onda je u samom finišu Conceicao, igrač koji je ušao samo dvije minute prije toga u igru, zabio za pobjedu!

Pogotke pogledajte OVDJE

Portugal – Češka 2-1

Leipzig. Stadion: Red Bull Arena.

Sudac: Marco Guida.

Strijelci: 0-1 Provod (62., Coufal), 1-1 Hranac (69., ag), 2-1 Conceicao (90+2).

Žuti kartoni: Leao, Conceicao (Portugal), Schick (Češka).

Portugal (3-4-1-2): Costa - Dalot (od 63. Inacio), Pepe, Dias - Cancelo (90. Semedo), Silva, Vitinha (90. Conceicao), Mendes (90. Neto) - Fernandes - Ronaldo, Leao (63. Jota)

Češka (3-4-1-2): Stanek - Holeš, Hranač, Krejči - Coufal, Šulc (od 79. Ševčik), Souček, Provod (79. Barak), Doudera - Kuchta (60. Lingr), Schick (61. Chytil)



Tagovi

Euro 2024Portugalska nogometna reprezentacijačeška nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti