Screenshot Sportsport.ba
Screenshot Sportsport.ba

VIDEO Policija ispratila suce, navijači poludjeli zbog fascinantnog statističkog podatka u derbiju kola

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 21.04.24. | 10:58

Ostaje pitanje kako će ovaj put Sarajevo biti kažnjeno s obzirom na to da se slične stvari ponavljaju

Burno je opet bilo na stadionu Asim Ferhatović Hase za vrijeme, ali i nakon utakmice Sarajevo - Borac, derbija koji je završio rezultatom 1-1. Nepovoljan je to rezultat i za Sarajevo koji se bori za Europu i za goste iz Banjaluke, koji se bore za naslov. Susret su obilježile visoke tenzije jer su nedavno isti suparnici na istom mjestu igrali utakmicu Kupa koja je prekinuta. Razlog je što su igrači Sarajeva tada po naredbi sportskog direktora Senijada Ibričića napustili teren ogorčeni suđenjem.

Ovoga puta, tenzije je dodatno podigao sudac Mirza Kazlagić. Još su za vrijeme utakmice, nezadovoljni suđenjem suca Kazlagića, navijači domaćeg sastava pokušali su ući u teren nakon čega je reagirala redarska služba zajedno s policijskim snagama. Međutim, po završetku utakmice gledatelji s istočne tribine vrijeđali su i gađali gostujuće igrače, a nakon toga i suca Kazlagića i njegove pomoćnike. Tek uz pomoć policije, suci su probili do svlačionice.


Ono što navijači Sarajeva zamjeraju sucu Kazlagiću jeste neujednačen kriterij suđenja što se najbolje može vidjeti kroz omjer prekršaja. Prema statistici nogometaši Sarajeva napravili su 33 prekršaja, čak 22 više u odnosu na goste iz Banja Luke. Možda je mislio da je najbolje suditi svaki kontakt i 'mirna Bosna'!

Screenshot Arenasport


"Moji dečki su pravi heroji, vidjeli ste što se dešavalo na terenu. Borac nije bio bolji od nas sve ove utakmice", rekao je Simon Rožman, trener Sarajeva. S druge strane, Vinko Marinović, trener Borca, odbio je doći na presicu.

Jedan dio stadiona istočne tribine bio je zatvoren, dok je gostujućim navijačima bio zabranjen dolazak nakon odluke županijskog MUP-a. Već ranije je istočna tribina bila zatvorena ove sezone, u susretu četvrtfinala Kupa BiH, Sarajevo - Borac koja je također prekinuta. Ostaje pitanje kako će ovaj put Sarajevo biti kažnjeno s obzirom na to da se slične stvari ponavljaju.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

bosna i hercegovinaBiH Premijer ligaFK SarajevoBorac Banja Luka

Ostale Vijesti