Screenshot
Screenshot

VIDEO Plesali su samo jedno ljeto: Prtajin opet fenomenalno poentirao, ali njegov Wehen ipak je ispao u 3. Ligu

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 28.05.24. | 22:19

Pričat će se i o nekim sudačkim odlukama, naročito situaciji pred sam kraj utakmice kad je nakon jednog udarca Zadranina domaći stoper rukom blokirao njegov pokušaj, no glavni sudac u tome nije vidio ništa sporno.

“Plesala je samo jedno ljeto”, poznata je pjesma Mate Miše Kovača koja se može upotrijebiti u slučaju Wehena i Jahn Regensburga budući da je domaćin jedno ljeto plesao Bundesligom 2, a Jahn Regensburga 3. Ligom. Naime, u drugoj utakmici doigravanja za Bundesligu 2, Jahn Regensburg u gostima je svladao Wehena s 2-1 i tako izborio povratak među drugoligaško društvo budući da je prvi ogled ovih dvaju takmaca završio rezultatom 2-2. Potpisnici slavlja gostiju bila su dvojica krilnih napadača, Kohter (45+2.) i Faber (47.), a zanimljivo je da si je spomenuti dvojac i asistirao kod pogodaka koji su u konačnici njihovu momčad vratili u ‘Zweitu’. Jedini pogodak za Wehen zabio je Ivan Prtajin (81.) kojem je to bio 16. pogodak ove sezone u svim natjecanjima.

 Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon rezultata iz prve utakmice, Wehen je u ovom ogledu bio blagi favorit, ali očajnim prvim dijelom prilično su si zakomplicirali život. Jahn Regensburg bio je bolji od prvog sučevog zvižduka, da bi onda svoju dominaciju okrunili pogotkom u drugoj minuti dodanog vremena. Faber je dodao, a Kohter, ove sezone najbolji strijelac i asistent Jahn Regensburga u 3. Ligi, poentirao.

Prilično je šokirao domaćina taj pogodak, ali ni upola kao onaj drugi kojeg su primili već u drugoj minuti drugog poluvremena. Strijelac i asistent kod prvog pogotka su zamijenili uloge, lijevi wing-back domaćina Gunther je zakasnio, a nekadašnji perspektivni ofenzivac Freiburga mirno završio akciju.

Nakon tog pogotka gosti su se povukli, ali dominacija domaćina bila je jalova. Kovačević se našao u jednoj (polu)prilici u 65. minuti, Prtajin je nekoliko minuta kasnije loše tukao iz teške pozicije, ali domaćin, usprkos sjajnoj podršci s tribina, jednostavno nije uspijevao pronaći način kako bi na ozbiljnu kušnju stavio mladog vratara gostiju Felixa Gebhardta.

Zanimljivo, u prvoj utakmici igranoj prije četiri dana, Wehen je bio puno bolji takmac. S konačnih 2-2 puno je zadovoljnija bila momčad Josepha Enochsa, a iako su mnogi vjerovali da će Wehen ovog utorka pronaći put do pobjede, oni su odigrali jednu od svojih najslabijih partija u posljednje vrijeme.

Prtajin i Kovačević, hrvatski dvojac u redovima Wehena, nije se istaknuo u prvih sat vremena. Križevčanin je iz igre izašao u 69. minuti, dok je prvi topnik momčadi iz Wiesbaden, inače glavnog grada pokrajine Hessen, ponovno pokazao kako je kvalitetom iznad Wehena.

U 81. minuti Prtajin je zabio za 2-1. I bio je to prekrasan pogodak hrvatskog napadača i uvjerljivo najboljeg igrača momčadi. Nekadašnji U21 reprezentativac BiH, koji je prošao kroz omladinski pogon PSV-a, Amar Čatić, sjajno je prošao po desnoj strani, potom je kvalitetno zavrnuo loptu na 11 metara, a tamo je najviši u skoku hrvatski napadač koji je prekrasno pogodio glavom za smanjenje vodstva. Bio je to njegov 16. pogodak ove sezone u svim natjecanjima.

Taj pogodak hrvatskog napadača bio je veliki vjetar u leđa za domaćina, a jako dobru priliku da poravna rezultat Prtajin je imao u 85. minuti, no braniči domaćeg sastava u posljednji su trenutak uspjeli blokirati čisti pogodak Zadranina. Prtajin je sugerirao glavnom sucu da je gostujući branič rukom blokirao njegov udarac, usporena snimka sugerirala je kako su njegovi protesti bili opravdani, no glavni arbitar samo je odmahnuo rukom...

Sjajan pogodak Prtajina, ali i spornu situaciju koja je uslijedila, pogledajte OVDJE (Sportklub)

Do kraja utakmice Wehen nije uspio doći do drugog pogotka, a to u prijevodu znači da će Wehen i Jahn Regensburg zamijeniti svoja mjesta i lige u sljedećoj sezoni.

Iako je Prtajin ugovorno vezan s Wehenom do 2026. godine, sjajne predstave hrvatskog napadača u ovoj (baš kao i prošloj) sezoni sigurno neće proći nezapaženo pa tako ne bi bilo nikakvo iznenađenje da Prtajin i sljedeću sezonu bude član Bundeslige 2. A možda i Bundeslige, tko će ga znati...

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Ivan PrtajinWehen Weisbaden2. BundesligaNjemačka 3. liga

Ostale Vijesti