GNK Dinamo
GNK Dinamo

VIDEO Pjaca: „Očekujem jednu jako dobru sezonu, veselim se zaigrati pred Dinamovim navijačima“

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 03.07.24. | 19:05

Povratnik u klub dao je i svoj povratnički intervju.

Marko Pjaca vratio se u Dinamo nakon osam godina. Od Dinama se oprostio s dva pogotka u utakmici kvalifikacija za Ligu prvaka protiv Vardara, a povratnički debi u plavom dresu trebao bi imati 2. kolovoza u Maksimiru protiv Istre 1961.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Uvijek je lijepo vratiti se doma. Jako sam sretan i veselim se s Dinamom krenuti u nove pobjede. Nema tu prevelike filozofije, ovo je moj klub, vratio sam se doma. Dat ću sve od sebe, kao i uvijek. Nadam se da će ova epizoda biti još sretnija od prve koja je bila jako dobra".

Nakon brojnih problema s ozljedama, Pjaca je odigrao odličnu sezonu u Rijeci i izborio se za mjesto u avionu za Euro u Njemačkoj.

"Cilj mi je bio vratiti se u reprezentaciju, kao i otići na Euro. Rezultat u Njemačkoj nije bio najbolji, ali to je sport. Danas je ipak malo ljepši dan, zbog povratka u Dinamo. Sretan sam".

Pjaca je te 2016. napustio Dinamo, kada je u rekordnom transferu (ukupno 29.4 milijuna eura) prešao u Juventus. Stara Dama slala ga je na posudbe u Schalke 04, Fiorentinu, Anderlecht, Genovu, Torino i Empoli, a u Dinamo se vratio preko viceprvaka Rijeke.

"Pratio sam klub cijelo vrijeme. Mislim da se Dinamo dignuo na razinu više u odnosu na vrijeme kada sam bio u klubu. Tada nismo imali iskustvo igranja u Europi. Sada klub igr asa stavom, ostvaruju se dobri rezultati. Bolja je razina nego tada. Nadam se da ćemo nastaviti s tim trendom i da ćemo nastaviti s dobrim rezultatima u svim natjecanjima".

Pjaca se u Dinamo vraća nakon osam godina, a danas ga u svlačionici čekaju dva stara suigrača i prijatelja, kapetan Arijan Ademi i kolega iz Italije, Marko Rog.

"Da, neće mi trebati previše vremena za prilagodbu. Veselim se povratku i zbog njih dvojce, naravno. Mislim da nas očekuje jedna jako dobra sezona. Razlika u odnosu na prijašnji period je i velika podrška navijača koju klub danas ima. Tome se najviše veselim. Svakako je dobra stvar što nam je zagarantirano igranje najmanje Europske lige. To je bitno za cijeli klub, nas igrače i navijače. Svi preduvjeti su tu za odličnu sezonu", rekao je za kraj Pjaca.

Dinamov tekst dobrodošlice Marku Pjaci možete pročitati OVDJE.



Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoMarko Pjaca

Ostale Vijesti