REUTERS/Ibraheem Al Omari
REUTERS/Ibraheem Al Omari

VIDEO Petar Šegrt među osam s Tadžikistanom

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 28.01.24. | 20:30

Presudilo raspucavanje s bijele točke

U svom premijernom nastupu na Azijskom prvenstvu, nogometna reprezentacija Tadžikistana koju vodi hrvatski stručnjak Petar Šegrt, priredila je senzaciju izborivši plasman u četvrtfinale nakon što je u osmini finala pobjedila Ujedinjene Arapske Emirate boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ujedinjeni Arapski Emirati, koje vodi portugalski stručnjak Paulo Bento, bili su veliki favorit. UAE je na posljednjem azijskom prvenstvu 2019. dogurao do polufinala, a četiri godine ranije bili su treći. U dosadašnjih deset nastupa najbolji rezultat su ostvarili 1996. godine izgubivši u finalu od Saudijske Arabije.

S druge strane Tadžikistan je prvi put na prvenstvu i već je prolaz skupine predstavljao senzaciju. Međutim, odabranici hrvatskog stručnjaka Petra Šegrta priredili su još jedno čudo.

Tadžikistan je poveo u 30. minuti golom Vahdata Khanonova glavom (VIDEO – Sportklub), no UAE je u petoj od najavljenih sedam minuta nadoknade uspio izjednačiti golom Khalifa Al Hammadija glavom nakon prekida gurnuvši susret u produžetak (VIDEO). U dodatnih pola sata nije bilo golova, pa su pobjednika odlučili jedanaesterci.

Svih pet Šegrtovih odabranika je bilo precizno, dok je na suprotnoj strani u drugoj seriji udarac Caia Caneda obranio Rustam Jatimov.

Odlučujući jedanaesterac i slavlje Tadžika pogledajte OVDJE (Sportklub).

Sažetak cijele utakmice pogledajte OVDJE (Sportklub).

Šegrt, je rođeni Đurđevčanin, a u siječnju 2022. godine sjeo je na klupu Tadžikistana te izborio prvi plasman ove zemlje na Azijsko prvenstvo. Još kao dijete s roditeljima je otišao živjeti u Njemačku, a kao igrač nije imao veliku karijeru. Tijekom trenerske karijere vodio je austrijske i njemačke niželigaše, Maldive, Afganistan, klubove u Indoneziji…

U Tadžikistanu je postao heroj već kada je izborio plasman na Azijsko prvenstvo. Tađikistan će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika susreta Irak - Jordan.

U prvom susretu osmine finala Australija je u Al Rayyanu pobijedila Indoneziju sa 4-0. Australci su zabili po dva gola u oba poluvremena za uvjerljivih 4-0.

Strijelci su bili Elkan Baggott (12.-ag), Martin Boyle (45.), Craig Goodwin (89.) i Harry Souttar (90+1.).

Australija će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika susreta između Saudijske Arabije i Južne Koreje.

U ponedjeljak, 29. siječnja sastaju se Irak i Jordan, te Katar - Palestina, utorak donosi oglede Uzbekistana i Tajlanda, te Saudijske Arabije i Južne Koreje, dok su posljednja dva susreta osmine finala u srijedu, 31. siječnja kada se sastaju Bahrain i Japan, te Iran i Sirija.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Petar ŠegrtTadžikistanUAEAzijski kup

Ostale Vijesti