REUTERS/Molly Darlington
REUTERS/Molly Darlington

VIDEO Pašaliću Europska liga! Atalanta slavi novog heroja i njegova tri gola, ime mu je Lookman Ademola!

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 22.05.24. | 21:00

Momčad iz Bergama slomila je nepobjedivi Bayer okitivši se naslovom Europske lige

Čisto sumnjamo da će nakon netom završenog finala Europske lige Ademola Lookman i dalje vrijediti 30 milijuna eura na koliko ga trenutno procjenjuje Transfermarkt. Jer, brzonogi Nigerijac je upravo isporučio jedno od najimpresivnijih izdanja u finalima velikih natjecanja i usput donio Atalanti povijesni naslov. Lookman je hat-trickom 'dosanjao' snove generacija ljudi iz Bergama, a usput je i svojom nevjerojatnom simultankom nanio prvi poraz Bayer Leverkusenu u ovoj sezoni. Čak se i taj dobro podmazani Xabijev stroj nije znao nositi s ovako inspiriranim ofenzivcem Atalante...

A u prvih par minuta ogleda, prema očekivanjima, nismo gledali neki kvalitetan nogomet. Uglavnom je to bilo opipavanje pulsa, bez rizika i sve se uglavnom odvija na sredini terena.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Atalanta, kod koje je Mario Pašalić startao na klupi, imala je jedan jedan slobodnjak s desne strane, ali je Ederson to mlako ubacio. No Atalanta je bila ipak bolja u uvodu, a onda je u 12. minuti momčad iz Bergama stigla do vodstva! Fina akcija na desnoj strani Koopmeinersa čiju prizemnu loptu je u gol pospremio Lookman!

Pogodak pogledajte OVDJE (Arena Sport)

Bayer, se, pak, malo probudio nakon pogotka. Josip Stanišić je od bloka pucao prema vratima Talijana, ali bez neke veće prijetnje. Nijemci su se do sad 'iskazali' netočnim dodavanjima.

U Dublinu pratimo Lookmanovu simultanku! Ofenzivac Atalante prihvatio je objeručke grešku Bayera u dodavanju, prošao Xhaku i onda odapeo bombu u daljnji kut za velikih 2-0! Kakva igra Nigerijca...

Pogodak pogledajte OVDJE (Arena Sport)

Prvo poluvrijeme potpuno je pripalo Atalanti koja je izdominirala momčad iz Njemačke - Talijani su stajali blizu protivnika, nisu mu dali disati i zbog toga se malo toga moglo vidjeti od igrača u bijelim dresovima. Očekuje se sada njihov odgovor u drugom dijelu.

I tako je i bilo - Bayer se razbudio i počeo napadati. Doduše bez Stanišića koji je ostao u svlačionici.

Kod Atalante je pak u igru ušao Pašalić.

Napadao je Bayer, izgledao puno bolje na travnjaku, tražio se pogodak u mreži Gasperinijevih izabranika.

Probudili su se i navijači Leverkusena oko 70. minute, nadajući se da, poučeni iskustvom, sada bi moglo doći njihovo vrijeme. Ali Atalanta se još jednom, treći put ove večeri okrenula svom heroju - Ademoli Lookmanu. Brzonogi ofenzivac je donio loptu u kontranapadu, i završio ga tako što je još jednim sjajnim solo-golom probušio Kovara i doveo svoju momčad na rub povijesnog trofeja!

Pogodak pogledajte OVDJE (Arena Sport)

Na koncu se hit-momčad sezone, Bayer Leverkusen, nije uspio dokopati niti pobjedničkog pogotka, a treba reći kako je Atalanta pomela pod s Nijemcima. I na kraju se postavilo pitanje tko je to bila momčad koja je bila neporažena cijelu sezonu...

Kako god, ova večer pripala je Atalanti, Gasperiniju i svim navijačima momčadi iz Bergama. A i Hrvatska ima osvajača Europske lige, Mario Pašalić se okitio trofejem!

Atalanta - Bayer 3-0

Strijelci: 1-0 Lookman(12., Zappacosta) , 2-0 Lookman (26.), 3-0 Lookman (75., Scamacca).



Tagovi

Europska ligaBayer LeverkusenAtalantaJosip StanišićMario Pašalić

Ostale Vijesti