REUTERS/Alexandros Avramidis
REUTERS/Alexandros Avramidis

VIDEO PAOK-u i Kotarskom naslov prvaka Grčke, Ljubičić zabio, ali uzalud

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 19.05.24. | 21:17

PAOK je u posljednjem kolu svladao gradskog rivala s 2-1 i okitio se titulom prvaka države.

Četvrti put u povijesti PAOK je osvojio naslov prvaka Grčke. S 2-1 nadvisio je gradskog rivala Aris u Solunu golovima Thomasa i Taisona s time da je PAOK od 78. minute igrao bez isključenog Michalidisa. No, Aris nije uspio na svojem stadionu izjednačiti i titula ide u crno-bijeli dio grada.

Golove možete pogledati OVDJE.

Kratak je ostao AEK koji je na domaćem terenu s 3-0 svladao Lamiju. Robert Ljubićić zabio je prvi gol u 20. minuti, a izašao je pola sata prije kraja. Domagoj Vida odigrao je cijelu utakmicu.

Time je PAOK osvojio četvrti naslov grčkog prvaka u povijesti, odnosno, prvi nakon 2019. godine. Branitelj naslova bio je AEK koji je time ostao na trinaest naslova prvaka, a ispred tih klubova su Olympiakos s 47 naslova prvaka i Panathinaikos koji je 20 puta bio prvak.

Nije lako PAOK pobijedio Aris i time sačuvao prvo mjesto i naslov prvaka. Poveo je nakon pola sata igre golom Brandona Thomasa, ali je Aris izjednačio kada je Loren Moron u 47. minuti svladao hrvatskog reprezentativnog vratara Dominika Kotarskog.

Brazilac Taison je u 62. minuti doveo navijače PAOK-a do delirija kada je zabio za 2:1, a posljednjih petnaest minuta PAOK je morao izdržati, u čemu je i uspio, s igračem manje nakon što je drugi žuti karton dobio Michailidis.

AEK je odradio svoj dio posla, pobijedio je kao domaćin Lamiju 3-0, ali bila je to na kraju pirova pobjeda. Prvi gol za AEK je postigao nekadašnji Dinamov igrač Robert Ljubičić u 20. minuti, a potom su pobjedu AEK-a osigurali Zuber i Szymanski. Cijelu utakmicu za AEK je odigrao hrvatski reprezentativac Domagoj Vida.

Na vratima AEK-a stajao je Kotarski, a anjveći grčki derbi između Panathinaikosa i Olympiakosa završio je 2-2. PAO je vodio do 73. 2-0, ali su Pondece i Jovetić Olympiakosu donijeli 2-2. Pondece je u 89. i pocrvenio. Tin Jedvaj igrao je 90. minuta i požutio


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

PAOKAEKRobert Ljubičić

Ostale Vijesti