REUTERS/Aleksandra Szmigiel
REUTERS/Aleksandra Szmigiel

VIDEO Nepoderivi CR zabio u pobjedi Portugala, Srbi slomili Švicarce

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 12.10.24. | 22:44

U skupini 4 elitne Lige nacija aktualni europski prvak Španjolska je tek u završnici slomila Dansku i pobijedila 1-0

Nogometaši Portugala ostali su stopostotni i nakon trećeg kola skupine 1 elitne Lige nacija, u kojoj nastupa i Hrvatska, u trećem su kolu svladali Poljsku u Varšavi s 3-1.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Veliki korak prema novoj pobjedi Portugalci su napravili nakon prvih 45 minuta kada su stekli dva gola prednosti. Portugal je zaprijetio već u 11. minuti, ali je tada Cristiano Ronaldo iz blizine naciljao gredu.

Brzo i kreativno odigrao je Portugal, a poveo je u 26. minuti nakon lijepe akcije. Bruno Fernandes je glavom spustio loptu za Bernarda Silvu koji je iz trka, iz prve, opalio poluvolej i pogodio domaću mrežu. Na 2-0 Portugal je povećao u 37. minuti. Poljsku obranu je tada probio Rafael Leao koji je pogodio vratnicu. Lopta se odbila do Cristiana Ronalda koji je bio na pravom mjestu te je pogodio za 2-0.

Bio je to njegov 215. nastup za Portugal i 133. pogodak.

Otvoreno se igralo i u nastavku ogleda. Obje su reprezentacije nizale prilike, a domaćin je smanjio u 78. minuti kada je lijepo pod gredu pogodio Zielinski. Poljaci do iznenađujućeg preokreta nisu stigli, već je Bednarek u 88. minuti pogodio vlastitu mrežu za konačnu 3-1 pobjedu Portugala.

Pogotke pogledajte OVDJE (Sportklub)

Portugal nakon tri kola ima maksimalnih devet bodova. Druga Hrvatska ima šest, Poljska je na tri, dok je Škotska bez bodova. U četvrtom kolu, u utorak 15. listopada, Hrvatska gostuje kod Poljske u Varšavi, dok je Škotska domaćin Portugalu u Glasgowu.

U skupini 4 elitne Lige nacija aktualni europski prvak Španjolska je tek u završnici slomila Dansku i pobijedila 1-0. Cijelu utakmicu Španjolci su napadali, ali su i uporno propuštali prilike. Najviše su prijetili Morata i Lamine Yamal, ali su Danci uspješno odolijevali sve do 79. minute. Tada je dvoboj odlučio Martin Zubimendi, strijelac jedinog pogotka.

Pogotke pogledajte OVDJE (Sportklub)

Srbija je u Leskovcu svladala Švicarsku s 2-0. U nadoknadi prvog poluvremena Elvedi je pogodio vlastitu mrežu za 1-0 Srbije, dok je domaćin prednost povećao nakon točno sat vremena igre, a strijelac je bio Mitrović.

Mogla se Švicarska vratiti u 73. minuti, ali tada Embolo nije realizirao jedanaesterac, čime je nestala i posljednja nada za Švicarce da u ovom ogledu mogu izvući pozitivan rezultat.

Pogotke pogledajte OVDJE (Sportklub)

Vodeća je sada Španjolska sa sedam bodova, odnosno, ima bod više od druge Danske. Treća Srbija je skupila četiri boda, dok su Švicarci na dnu bez bodova.



Tagovi

Liga nacijaPortugalska nogometna reprezentacijaCristiano Ronaldopoljska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti