Screenshot
Screenshot

VIDEO Marin Jakoliš show u Australiji! Dva pogotka, jedna asistencija i Sofina desetka!

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 20.10.24. | 16:39

Nakon što je prije nešto manje od mjesec dana svojoj momčadi osigurao Kup postigavši jedini pogodak u finalu, sada je u prvoj utakmici prvenstva odigrao još jednu utakmicu – za čistu desetku!

Nekadašnja devetka mladih Vatrenih, Marin Jakoliš, koji je prije godinu i pol dana odnio svoje talente u Australiju i tamo očito pronašao svoj 'drugi dom', odigrao je fenomenalnu utakmicu u prvom kolu australskog prvenstva u kojem je njegov Macarthur s uvjerljivih 6-1 bio bolji od Perth Uniteda.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Jakoliš je protiv dvostrukog prvaka Australije, kojeg s klupe vodi australski Hrvat David Allen Zdrilić, postigao dva pogotka, a može se isto tako pohvaliti i jednom asistencijom. Dakle, u polovicu pogodaka svoje momčadi bio je direktno uključen, a njegova sjajna izvedba nije nikoga iznenadila budući da je i u predsezoni, kad se u Australiji igra Kup, bio (po)najbolji igrač svoje momčadi.

Podsjetimo, Marin Jakoliš vlastoručno je potpisao osvajanje Australskog nogometnog kupa prije nešto manje od mjesec dana kada je njegov Macarthur u finalu s 1-0 bio bolji od Melbourne Victoryja. U tom ogledu igranom na AAMI Parku Jakoliš je postigao jedini pogodak na utakmici u 58. minuti čime je Macarthuru donio drugi trofej u klupskoj povijesti. U Kupu je Macarthur odigrao ukupno pet utakmica, pritom su upisali isto toliko pobjeda, a Jakoliš je ukupno skupio tri pogotka i tri asistencije.

Na otvaranju A-lige, Macarthur, kojeg s klupe vodi Mile Sterjovski, snage je odmjerio s Perth Unitedom. Da će utakmica biti 'jednosmjerna utakmica' moglo se pretpostaviti nakon samo 10 minuta kad je na semaforu bilo već 2-0 (Drew 7., Hollman 10.), da bi onda do kraja prvog dijela domaćin postigao još tri pogotka.

Prvo je za 3-0 u 21. minuti precizan bio iskusni australski Hrvat Tomislav Uskok, po vokaciji stoper, kojem je ovo bio 8. pogodak za Macarthur u 89. nastupu. Uskok je u klub stigao prije tri godine, a prethodno je igrao za Central Coast te Western United. Inače, prije tog pogotka Uskoka je pravi dar-mar na desnoj strani napravio Marin Jakoliš, kad je 'provozao' nekoliko gostujućih igrača, ali je njegov udarac nekako uspio zaustaviti gostujući vratar.

No, devet minuta kasnije, Marin Jakoliš Sailu je u potpunosti 'spustio jedra'.

Šibenčani je prvo u 30. minuti fenomenalno zabio za 4-0, da bi tik prije odlaska na predah izbio u jedan na jedan situaciju s gostujućom jedinicom te ga opet savladao.

U drugom dijelu, u 61. minuti, Jakoliš je asistirao i iskusnom Valereo Germainu za 6-0 Macarthura, da bi onda do kraja utakmice gosti u 74. minuti uspjeli zabiti i svoj jedini pogodak na utakmici kad je precizan bio Adam Bugarija, U19 reprezentativac Australije koji je godinu i pol dana proveo u omladinskom pogonu zagrebačkog Dinama.

U ogledu kojeg su obilježili (australski) Hrvati, posebno se, naravno, istaknuo nekadašnji broj devet mladih Vatrenih koji je tako nastavio igrati u fenomenalnoj formi. Za svoju predstavu na Sofascoreu je ocjenjen s desetkom, a to najbolje govori kakvu je utakmicu odigrao…

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arena Sport)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(I.A.S.)


Tagovi

Marin JakolišAustralijaaustralska nogometna ligaMAcarthur

Ostale Vijesti